Soylu’dan Afgan sığınmacı tenkitlerine karşılık: Bilezik satıp Türkiye’ye gönderdiler

YuvarlakMasa

Global Mod
Global Mod
Sel bölgesinde çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam AK Parti Arhavi İlçe Başkanlığı önünde vatandaşlara seslendi.

Burada Afgan sığınmacıları ile ilgili tenkitlere karşılık veren Soylu, şunları kaydetti:

“BİLMEYENLER BİLSİNLER İŞ BANKASI KURULDU”

“Şimdi diyorlar ki ‘Türkiye’ye Afganlar geliyor.’ Yalnızca bize gelmiyor. Bizden Batı’ya da gidiyor. Fakat o eleştirilenlere bir şey daha söylemek istiyorum, bu memleket fakru zaruret ortasındayken, bir tek silahın, bir tek kurşunun, İstiklal gayretinde, Kurtuluş çabasındayken Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz kollarındaki bilezikleri sattılar ve Türkiye’ye gönderdiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve oradan artan parayla da bugün yine söylüyorum, bilmeyenler bilsinler İş Bankası kuruldu.


Bu yapılanların unutulması durumunda, gelecek jenerasyonların de bugünü unutacağını belirten Soylu, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“TARİHİMİZ BİZİ UNUTMAYACAK”

“Bizim bir misyonumuz var. Biz şu anda dünyaya bu medeniyetin asaletini göstermekle yükümlüyüz. Biz Müslümanız. Bizim dinimiz bize bir şey öğretti, yeterlilikleri anlatacaksınız, kötülüklerden sakındıracaksınız. Bu bir buyruktur. Dünyanın her tarafında bunu anlatmakla mükellefiz.

Bizi yalnızca sömürge medeniyetinin bir modülü haline getirmeye çalışanlara da teslim olmamalıyız. Onun için başımıza türlü türlü problemler gelebilir. Ancak bilesiniz ki elinizi fakire uzattığınız sürece hem Cenab-ı Allah bizimle birliktedir hem vicdanımız bizimle birliktedir birebir vakitte gelecek kuşaklarımız bizi unutmayacaktır. Tarihimizi de medeniyetimizi de unutmayacaktır.”


“BİR MAHCUBİYETİMİZ KELAM KONUSU DEĞİL”

Soylu, 2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaşta birinci uyanan ve önlemini alan ülkenin Türkiye olduğunu, Batı’nın ise lakin 2015 yılında uyanabildiğini söylemiş oldu.

Türkiye’nin bu hususta birinci insani adımları atan ülke olduğunun altını çizen Soylu, “Avrupa ne vakit kendilerine yürümeye başladılar, ‘eyvah bize geliyorlar’ deyince önlemi almaya başladılar. Bizim, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde attığımız adımlarda Allah’ımıza epey şükürler olsun ki bir mahcubiyetimiz kelam konusu değildir” dedi.


“BİZ YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Soylu, pandemi öncesinde İçişleri Bakanı olarak dünyanın bir hayli ülkesine gittiğini anımsatarak, “Göçle, afetle ilgili bir bakan olarak şu yüzüm yere hiç bir vakit bu milletin asaleti sebebiyle eğilmedi. Sizin yardımıyla, milletimizin yardımıyla hükümetimizin siyasetleri yardımıyla. Karşımdaki muhataplarım da hiç bir vakit yüzü üst hakikat bize bakamadı, daima eğik baktılar. Biz yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.