Erdoğan: Faiz zengini daha güçlü, yoksulu daha yoksul yapar

YuvarlakMasa

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuştuğu partisinin İstanbul Vilayet Müracaat Meclisi toplantısında konuştu. Gündeme ait konuşmasının yanı sıra faize ait ‘Faiz zengini daha güçlü, yoksulu daha yoksul yapar. Faiz sebep, enflasyon sonuçtur. Biz bu çarkı da bozacak ve milletimi asli noktadaki maksatlarına ulaştıracağız’ açıklamasını yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyleki:

‘İSTANBUL’A HİZMET ETMEK DEMEK 84 MİLYONUN TAMAMININ KALBİNE GİRMEK DEMEKTİR’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi
‘ne yönelik konuşan Erdoğan, İstanbul sevgisini belirterek şu biçimde konuştu:


”İstanbul’u sevmek demek 81 vilayetin büsbütün Türkiye’yi sevmek demektir. İstanbul kendi davamımız da başka bir değere sahiptir. İstanbul’u sevmek demek tüm insanlığı sevmek demektir. Bu kadar sevilen bir kente hizmet etmek de o derece meşakkatli fakat o derece onurlu bir iştir. Bu kente hizmet etmek demek İstanbul’un manevi muhafızları olan birçok gönül sultanına hizmet etmek demektir. İstanbul’a hizmet etmek demek 84 milyonun tamamının kalbine girmek demektir. Gençler olağan olarak her dava üzere bizim davamızın da sembolleri vardır. Tekbirimizle, ezanımızla, bayrağımızla, İstiklal Marşımızla, camilerimizle, minarelerimizle bu sembollere sıkı sıkıya sarılmamızın gerisinde davamıza olan inancımız, bağlılığımız, sadakatimiz bulunuyor. İstanbul’un 1453 yılındaki fethi bizim için epey değerli bir dönüm noktasıdır. Bunun için fethin nişanesi olan Ayasofya’nın bir daha cami olarak ibadete açılması bizim için hayli değerlidir.


SEYAHAT OLAYLARINDA ZULÜM 1453’TE BAŞLADI DİYENLERE, CHP’NİN ARTIKLARINA KARŞI

İşte bunun için İstanbul’a kazandırdığımız her yeni medeniyet sembolümüz bizim için epeyce pahalıdır. Çamlıca Camii bizim için epey fakat fazlaca pahalıdır. Anadolu yakasındaki en büyük sembol, Avrupa Yakası’ndan baktığımız vakit gördüğümüz en büyük sembol, tıpkı biçimde Mimar Sinan Camii bir daha bu biçimde bir sembol. Artık geliyor Barbaros Hayrettin Paşa Camii Levent’te dikiliyor. Rabbime hamdolsun bunlar bize nasip oluyor. Verdiğimiz gayret, Ayasofya’yı minarelerinden kurtaracağız diyenlere karşı, Ayasofya’nın nezdinden varoluş niçinimiz olan inancımıza çıkma uğraşıdır. Verdiğimiz uğraş hatırlayın Seyahat olaylarında zulüm 1453’te başladı diyenlere karşı, CHP’nin artıklarına, atıklarına karşı bu toprakların ebedi vatanımız olduğunu gösterme gayretidir.


Verdiğimiz gayret milletimizi her alanda geri bırakarak, temsilcisi olduğumuz medeniyeti ortadan kaldırmak isteyenlere karşı bir daha bir yükseliş, bir şahlanış iradesi çabasıdır. Verdiğimiz çaba kıymetlerinden ve geçmişinden kopartılarak mankurtlaştırılmaya çalışan gençlerimize 2053 vizyonumuzu emanet etme çabasıdır. Bu gerektiğinde vaktinizi, malınızı, canınızı ortaya koymaya değecek bir davadır.

kimi vakit ÖFKELİ GÖZÜKÜYORSAK TEK SEBEBİ SEVDAMIZ

Şu anda bu salonda 3 bini aşlık kardeşim var. Size olan sevdam sebebiyle unutmayın, davası olmayanın sevdası olmaz. Sevdası olmayanın öfkesi olmaz. Şayet kimi vakit öfkeli gözüküyorsak tek niçini sevdamızdır. Rabbim her birimizi bu dava, sevda, aşk yolundan ayırmasın. Her periyotta bu kutlu davanın vefakâr, cefakâr, azimli, yürekli erleri olmuştur. AK Parti’yi kurduğumuzda teşkilatlarımızı işte bu dava erlerinin daima birlikte hamiyetiyle, uğraşıyla oluşturduk. Artık 20 yılını geride bırakan AK Parti’nin inşasında, yaşatılmasında, emeği geçen kardeşlerimizin o denli öyküleri var ki yalnızca bunlar bile omuzlarımızdaki yükün tartısını göstermeye kafidir.


BU DAVADA BENCİLLİĞE, KİBRE, NOBRANLIĞA, İHANETE YER OLMAZ

Bugün tıpkı fedakârlıkların örnekleriyle sık sık karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir kentimizde bayan kolları ilçe lideri olan hanımefendi kardeşimiz teşkilat toplantısında ayrılıyor ve bir saat ortasında geri dönüp işine devam ediyor. Bu tabloya şahit olan koordinatör milletvekillerimizden biri yanındakilere ilçe liderimize bayan kolları lideri hanımefendinin niye gidip geldiğini soruyor. İlçe liderimiz hanımefendinin çabucak hemen 4 aylık bir evladı bulunduğu, parti çalışmalarını aksatmadan devam ettiğini, fakat ortada bir çocuğunu emzirmek için 24 kilometre uzak meskenine gidip çabucak geri geldiğini anlatıyor. İstanbul’da da emsal bir epeyce kıssa var. Nafakasını çıkarmak için gece fabrikada paklık işi yapıp tüm gün teşkilatın işini yapanlar üzere birçok örnekler var. Bu dava işte bu biçimde bir davadır. Bu niçinle bu davada bencilliğe, kibre, nobranlığa, ihanete yer olmaz diyoruz. Hesabi değil, hasbi insanların omuzlarında yükselene bu davayı ileriye taşıyarak 2023’e de 2053’e de zaferle ulaştırmak bizlerin sorumluluğudur.

İSTANBUL’DAKİ 31 BİN 124 SANDIK İÇİN 166 BİN 877 ARKADAŞIMIZ GÖREVLENDİRİLDİ

Bu sorumluluğu yüreğinde hissedenin gözüne uyku girmez. Bu sorumluluğu kalbinde hisseden yerinde duramaz. Bu sorumluluğu ruhunda hissedenin gözünde en aziz dağlar düz ovaya dönüşür. Bu samimiyeti kaybedenin de gözüne yumruk kadar çıkıntılar, aşılmaz dağlar üzere görünür. Rabbim hepimizi, bu davaya layık olanlardan eylesin. Kongremizin akabinde vilayet lideri ve idaremiz hakikaten büyük bir aşk ve istekle çabucak çalışmalara başladı. İstanbul’daki 31 bin 124 sandık için 166 bin 877 arkadaşımız nazaranvlendirildi. Kentimizin 39 ilçesinin her birinde yapılan ilçe istişare toplantıları 17 bin kardeşimizin iştirakiyle gerçekleştirildi. Evvelki devir nazaranv almış ilçe liderlerimizle, belediye liderlerimizle, meclis üyeleriyle bir ortaya gelerek geçmişten bugüne kuvvetli köprüler kuruldu. İstanbul’daki mahalle liderleri vilayet idareleri tarafınca konutlarında ziyaret edildi.

39 BELEDİYEMİZE SESLENİYORUM HAYVAN BARINAKLARINI İHMAL ETMEYİNİZ

Seçim takvimi başlayana kadar partimizin kuruluşundan itibaren görev almış tüm sandık konseyi üyelerimizle de inşallah bir ortaya gelinecek. Kentin ana dinamiklerini oluşturan kısımları de olağan olarak unutmuyoruz. Bayanlara yönelik şiddet, etraf hassasiyeti, hayvanların korunması, her kademedeki öğrencilerimizin, gençlerimizin sorunları bahislerinde da ayrıyeten özel çalışmalar yürütüyoruz. Buradan 39 belediyemize sesleniyorum. Hayvan barınaklarını ihmal etmeyiniz.

HASTANE YAPTIK

Öbürleri şöyleki davranıyor, bu biçimde yapıyor olabilir, bizi ilgilendirmez, biz her bir insanımızın gönlünü kazanmakla mükellefimiz. Çünkü AK Parti gönüllüler takımıdır. Şu anda karşımda gönüllüler hareketinin mensuplarını görüyorum. Birinci günden beri AK Parti’yi kuran millettir.”Bizim bu millete yalnızca şükran değil can borcumuz da var. Bu millet için ne yapsak azdır. Bizler fazlaca uğraş ettik, ediyoruz, edeceğiz. Eğitimde, sıhhatte gerekli adımları attık. Kent hastanelerini kurduk. 3 ayda Atatürk Havalimanı’nda 1006 odalı hastaneyi yaptık. Tıpkı biçimde Anadolu yakasında da yaptık.

BUNLAR YALANCI

Bay Kemal senin gücün bunlara yetmez. Bunlar da palavra, affedersiniz hâl binasını hastane olarak takdim edecek kadar bunlar yalancı. daha sonra bakıldı ki o denli bir hastane yok.AK Parti’nin geçtiğimiz 19 yılda vatandaşlarımıza kazandırdığı yapıtları, faziletli iletileri tek tek saymaya kalksak değil saatler günler yetmez. 76 üniversiteden 207 üniversiteye çıktık mı? Şu anda 81 vilayetimizin tamamında üniversite var mı, var.

İZMİR MİLLETVEKİLİ BAY KEMAL SEN NE YAPTIN?

İstedik ki Hakkari’deki yavrumuz Hakkâri’den İstanbul’a gelmesin. Onun ayağına üniversiteyi getirelim. İşte bu faziletliler hareketinin en değerli başarısıdır. İzmir milletvekili Bay Kemal sen ne yaptın? İzmir Büyükşehir Belediyesi sende ne yaptın? Bak felaket yaşandı, felaketin yaşandığı o yerde konutları inşa edip oradaki vatandaşlarımıza dağıttık. Biz buyuz. Milletimiz kendi ömründe bu kazanımları görüyor. Antalya’da, Muğla’da felaketler yaşadık, Bay Kemal ne yaptın? Yapmaz, o denli bir kaygısı yok lakin biz kaygılıyız, biz aşığız.

AK Parti periyodunda büyümüş bir kuşak var ki onlar eski Türkiye’yi bilmedikleri için bugün sahip oldukları imkânları geçmişle mukayese edemiyor. Bunun için eğitimden sıhhate, adalete, spordan, toplumsal yardımlara kadar ülkemize kazandırdığımız yapıtları bıkmadan, usanmadan anlatmayı sürdürmeliyiz. Yeni iktisat programımızı bu kuvvetli altyapı üzerine inşa ettiğimizi, ülkemizi dünyanın en büyük 10 iktisadı ortasına sokma gayesinin hayal değil bir el uzatımı aralığa yaklaşmış bir hakikat olduğunu vurgulamalıyız. Son senelerda giderek artan toplumsal ve siyasi kaos çıkarma denemelerinin terör örgütlerini üzerimize salarak huzurumuzu bozma, hudutlarımızı taciz etme çabalarının, FETÖ ihanet çetesiyle ülkemizi ele geçirme teşebbüslerinin, finans tuzaklarıyla iktisadımızı çökertme oyunlarının Türkiye’yi maksatlarından uzaklaştırma gayesi taşıdığını yine yeniden anlatmalıyız.

FAİZ ZENGİNİ DAHA VARLIKLI, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPAR

Faiz ve kur tartışmaları üzerinden yaşanan son gelişmelerin de bu tablonun bir modülü olduğunu lakin Türkiye’nin amaçlarına ulaşacak güce sahip bulunduğunu ısrarla söylemeliyiz. Faiz zengini daha güçlü, yoksulu daha yoksul yapar. Faiz sebep, enflasyon sonuçtur. Biz bu çarkı da bozacak ve milletimi asli noktadaki maksatlarına ulaştıracağız.

Türkiye’yi bugünlere getiren çabucak tüm eser ve hizmetlerin altında nasıl AK Parti’nin imzası var ise ülkemizi 2023’e taşıyacak yeni jenerasyonlara 2053 vizyonunu emanet edecek atılımların da bir daha AK Parti tarafınca gerçekleştirilebileceği gerçeğini herkese göstermeliyiz. Büyük ve kuvvetli Türkiye’nin süratle inşasından rahatsız olanların ülkemizi milletlerarası alanda geriletmek, iç siyasette bir daha istikrarsızlık sürüklemek için yaptıkları fütursuz açıklamaları ve sinsi adımları ortaya koymalıyız. Vatandaşlarımızı palavra ve iftiraya siyasetlerinin merkezine oturtanların mahali seçimlerden daha sonra yaptıkları üzere, ülke idaresini ellerine geçirmeleri halinde ne büyük felaketlere yol açacaklarına ikna etmeliyiz. Bunları başardığımızda ülkemizin ve milletimizin geleceğini de garanti altına alacağımızdan emin olunuz.

CHP Genel Lideri geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da belediyeleri kendilerine vermeleri halinde çiftçilere elektriği parasız kullandıracakları kelamını verdi. Elektriğin belediyelerin nazaranv alanında olmamasına karşın neymiş Şanlıurfa’daki taşlık yere güç üretim sistemi kuracakmış, elektriği çiftçiye ücretsiz verecekmiş.

BAY KEMAL, MİLLET İTTİFAKI OLARAK CUMHURBAŞKANI ADAYINI BİLE BELİRLEMEDİNİZ

Bay Kemal, Millet İttifakı olarak siz daha cumhurbaşkanı adayını bile belirlemediniz. Adana’da niçin yapmadınız diyenlere yeteri kadar taşlık arazi olmadığını söylemiş. Her bir megavat güneş gücü üretimi için 15 dönüm arazi gerekiyor Bay Kemal. Türkiye’nin 3’te 2’sinin 99 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca kurabildiği konseyi güç gücü ne kadar? 150 bin megavat. Bu zat Şanlıurfa’nın taşlı tarlalarında 99 yıllık birikimizi 1.5 kat fazla güç üretiminden bahsediyor. Ne kadarlık yatırım gerekiyor? Tam 125 milyar dolar gerekiyor. Adana topraklarının yarısı tarıma uygun olmayan taşlık toprakmış. Birebir uygulamayı orada yapmasında hiçbir mahsur yok. Palavrası söyleyince lisanın kemiği yok. Palavrası sayılarla söyleyince hesap kitap devreye giriyor. Gerçekler gelip yüzüne tokat üzere çarpıyor.

CHP Genel Lideri’nin mahalli seçimler öncesi kazandıkları belediyelerde tek bir kişinin işinden çıkarılmayacağına dair namus kelamı verdiğini hatırlıyorsunuz. Bu namus kelamı de öteki vaatleri üzere palavra oldu. Bir hesaba nazaran 13 bin 500, bir hesaba nazaran 15 bin kişiyi işten çıkarıp ortalarında terörle iltisaklı bireylerin de olduğu 45 bin kişiyi işe aldılar.

ARTIK UTANMADAN SIKILMADAN BANA MEKTUP GÖNDERİYOR

Artık utanmadan sıkılmadan bana mektup gönderiyor, bu biçimde bir şey yok diye. İBB önünde hanımlarıyla birlikte ağlayan insanların gözyaşlarını sen bana anlatma. Senin palavraların orada tutuluyor Bay Kemal… Yenikapı’ya sıra sıra dizdikleri araçların daha fazlasını üç beş kat daha fazla fiyatla belediyeye doldurdular. Belediyenin borcunu hiç bir iş yapmadan 23.5 milyar liradan 61 milyar liraya çıkardılar. Bunun ismi İstanbul’a, İstanbulluya, Türkiye’ye ihanettir. Devam eden işleri bile yürütemiyorlar. İstanbul 2023 seçimlerinde de AK Parti’nin lokomotifliğini yapacaktır. Karşımızdakiler her seçimde olduğundan daha büyük bir kinle 2023’e hazırlanıyor. Bizim de bu tabloya uygun biçimde hazırlığımızı yapmamız gerekiyor.”