‘Bizi gaye aldığını düşünüyoruz’

YuvarlakMasa

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Şurasında dün yaptığı konuşmada Kırım’a atıfla Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ehemmiyet verdiklerini belirtmesine Rusya reaksiyon gösterdi.

‘KESİNLİKLE MAKSADIN BİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ’

Rus haber ajansı Tass’ın haberine bakılırsa,
hususla ilgili bir soruyu yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ziyareti öncesindeki bu kelamlarını esefle karşıladıklarını söylemiş oldu. Basın toplantısında bu kelamların maksadının kim olduğuna ait bir soruya da yanıt veren Kremlin Sözcüsü “Kesinlikle amacın biz olduğunu düşünüyoruz. bu türlü değerlendiriyoruz” halinde konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Konseyi’ndeki konuşmasında “İlhakını tanımadığımız Kırım dâhil, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunmasına ehemmiyet veriyoruz” sözlerini kullanmıştı.

Rusya’da Devlet Lideri Vladimir Putin‘in partisi Birleşik Rusya’nın kazandığı parlamento seçimlerinin akabinde da Türkiye, Kırım’ın “ilhakını tanımadığını” vurgulayarak, Kırım’daki sonuçların “hukuki geçerliliği” olmadığını bildirmişti. Moskova bu açıklamaya da reaksiyon göstermişti.

29 EYLÜL’DE ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞECEK


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Eylül Çarşamba günü Rusya’ya gerçekleştirmesi beklenen ziyarette Devlet Lideri Vladimir Putin ile bir ortaya gelecek.
Kremlin’den Pazartesi günü yapılan açıklamada Erdoğan’ın Rusya’ya yapacağı ziyaret teyit edilmiş, toplantıda yüklü olarak Suriye’deki gelişmelerin ele alınacağı belirtilmişti.

Son olarak Mart 2020’de Moskova’da bir ortaya gelen iki başkan, koronavirüs pandemisi niçiniyle telefonda görüşmüş, görüntü konferans yapmış lakin yüz yüze görüşme gerçekleştirmemişti.