Ankaralı esnaftan artırım yansısı: Faturalar kirayı geçti

YuvarlakMasa

Global Mod
Global Mod
Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta reaksiyonlar tüm yurtta sürüyor. Kimi esnaflar dükkanlarının camına faturalarını yazarken birtakım esnaflar faturalarını yakıyor. Ankara’daki lokanta, çorbacı, kebap ve pide salonu üzere işletmeleri bulunan esnaf, ortasında bulunduğu durumdan keder yandı.

Düşüncelerini daha fazla anlatmaya hali kalmayan esnaf, artık uzun uzun sıkıntı anlatmak yerine “Durum ortada. Daha ne diyelim” demekle yetiniyor. Tek kaygısı dükkânı açık tutmak olan ve kiradan fazla fatura ösöylemiş olduğini söyleyen esnaf, satışın sürmesi için fiyatlara artırım yapamadığını belirtti.


”FATURALAR KİRAYI GEÇTİ”

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar
’ın haberine bakılırsa, yiyecekleri ve içecekleri korumak için dolap, işyerini aydınlatmak için ışık ve ısıtmak için de ısıtıcı kullanmak zorunda olduğunu söyleyen esnaf, “Yemeklere en çok yüzde 20 artırım yapabiliyoruz zira satmamız lazım” tabirini kullandı.

Esnaf, “Yemeklere en çok yüzde 20 artırım yapabiliyoruz zira satmamız lazım” tabirlerini kullanırken artık kâr etmeyi bile düşünmediklerini söylemiş oldu. Öte yandan besin mamüllerindeki artırımı işaret eden esnaf, “2.5 kilo salatalık için 80 lira ödüyoruz” kelamlarıyla durumunu ortaya koydu.