Ankara’da sıcak saatler! 10 ülkenin büyükelçisi Dışişleri’ne gitti

YuvarlakMasa

Global Mod
Global Mod
Ortalarında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Almanya ve Fransa’nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçileri iş insanı Osman Kavala’nın hür bırakılması için yayınladıkları ortak bildiri niçiniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda’nın Ankara büyükelçileri Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Lideri Faruk Kaymakcı ile görüşmek üzere bakanlığa gitti.

toplantıda, Kavala’nın yargılandığı davayla ilgili açıklamalarına duyulan rahatsızlığın ve reaksiyonun iletilmesi öngörülüyor.


YARIM SAAT daha sonra ÇIKIŞ YAPTILAR

Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan 10 ülkenin diplomatik misyon şefi, Bakanlık yerleşkesinden çıkış yaptı.

BİLDİRİDE NE YER ALIYORDU?

Kelam konusu bildiride “Türkiye’nin milletlerarası yükümlülükleriyle ve ulusal kanunlarıyla uyumlu biçimde, bu davanın adil ve süratli formda sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu konudaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal özgür bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye davette bulunuyoruz” tabirine yer verilmişti.

As of today, Osman Kavala has been detained for four years. His ongoing case has cast a shadow over democracy and rule of law in Turkey.

Today, the United States together with
🇩🇪
🇫🇷
🇳🇿
🇨
🇦🇫
🇮🇸
🇪
🇳🇴
🇩🇰
call for his release! See our full statement here: https://t.co/fCs5Lk5BCW pic.twitter.com/eyOq1loSM3

— U.S. Embassy Turkey (@USEmbassyTurkey) October 18, 2021

Ayrıyeten Kavala’nın dava sürecinin farklı evrakların birleştirilmesi ve beraat sonucundan daha sonra yeni davalar yaratılması yoluyla daima geciktirildiğine işaret edilerek bu durumun “Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık unsurlarını gölgelediği” belirtilmişti.