ÂLÂ Partili Usta: Masadan tek teklif çıktı, çabucak sandık

YuvarlakMasa

Global Mod
Global Mod
TBMM’de evvelki gün bir ortaya gelen muhalefet partilerinin iktisat konusundaki toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulunan DÜZGÜN Parti Küme Başkanvekili Erhan Usta, iktidarın muhalefetin tekliflerini dinlemediğini ve piyasadaki güvensizliği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarattığını söylemiş oldu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, DÜZGÜN Parti Genel Lider Yardımcısı Erhan Usta, Demokrat Parti Genel Lider Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Genel Lider Yardımcısı Kerim Rota iktisat gündemiyle bir ortaya gelmişti.


Toplantının içeriğine ait konuşan Erhan Usta, “Türkiye iktisadında son periyotta önemli bir çalkalanma var. Fiyat ortadan kayboldu. Kurda önemli bir belirsizlik var. Kur daima yükseliyor ve epey oynak. Gün içerisinde 1,5 lira dolar kuru değiştiği vakit içinder oldu. Temel gündem unsurumuz buydu. Yani bundan çıkış ne olabilir. Şu anda hükümetin söylemiş olduği siyasetler tahlil olur mu olmaz mı? Bu hususları temel itibariyle tartıştık. Bu manada verimli bir toplantı oldu” dedi.

Partilerin misal tespitlerde bulunduğunu söyleyen Usta, “Sağlıklı, hakikat durum tespiti yapmak değerli. Hükümetin yapamadığı bu. Şu anda, iktisatta olup biteni okuyamayan bir iktisat idaresi var. Bizim kendi içimizde yaptığımız bu görüşmede, aslında son derece bu manada, teknik açıdan baktığımızda birebir görüşleri paylaştığımız, benzeri teşhisleri yaptığımız ortaya çıktı, bu manada verimli bir toplantı oldu” diye konuştu.


‘BİR TEKLİF YAPMAK FAYDASIZ’

İktidara iktisada ait bir teklifte bulunma konusunda tartıştıklarını tabir eden Usta, “Onun da şu andaki hükümetin tutumu açısından fazlaca faydalı olmadığını düşündük. Ne derseniz deyin, onlar bildiğini okuyor. Muhalefetin sesine hiç bir biçimde kulak vermiyorlar. Çok yapan tekliflerimize dahi kulak vermeyen bir iktidar anlayışı var. O manada, bir teklif yapmanın da yararsız olduğunu değerlendirdik.

Bunun bir sebebi de iktisattaki şu andaki berbat gidişin temelinde inanç olmaması var. İktidarın siyasetlerine karşı inanç olmaması var. Güvensizliği yaratan da Sayın Erdoğan’ın kendisi ve idare ekibi” biçiminde konuştu.


İktidar değişmedikçe sorunun ortadan kalmayacağını savunan Usta, “Bu değişmedikten daha sonra hangi siyaset uygulanırsa uygulansın, temelinde başarılı olma ihtimali de fazlaca zayıf, hatta hiç yok. Bunun tesis edilmesi lazım. Erdoğan ve kabinesi bu itimadı tesis edemez. O yüzden tek bir teklif çıktı, çabucak sandığın gelmesi” dedi.

Toplantıların nizamlı olarak yapılmayacağını söyleyen Usta, muhtaçlık duyulduğunda tekrar bir araysa geleceklerini kaydetti.