Yetişkin beyni mi? Nöronların haritası

Futurist

New member
Yetişkin beyninin haritasını tüm nöronlar ve bağlantılarla birlikte tamamladık. Sinir devrelerini anlamada yeni bakış açıları






İle ilgili 
Erika Malandra 
Yayınlandığı tarih 6 Ekim 2024, 00:40| Güncelleme tarihi 5 Ekim 2024, 19:48




Uluslararası bir araştırmacı grubu, yetişkin bir meyve sineğinin beynindeki 50 milyon bağlantıyla birlikte tüm nöronların haritalanmasını tamamladı.

Yetişkin beyninin haritası: tüm nöronlar arasındaki bağlantıların izini sürün


Bu Cambridge'deki MRC Moleküler Biyoloji Laboratuvarı ve Princeton, Vermont üniversitelerinden uzmanların da dahil olduğu bilim adamlarından oluşan bir ittifak olan FlyWire Konsorsiyumu tarafından benzeri görülmemiş bir sonuç elde edildi. ve Cambridge. Sonuçlar şu tarihte yayınlandı: Doğa.

Diyagram 139.255 içerir nöronlaryürüme ve görme yeteneğine sahip bir hayvanın beyninin tamamı için yapılmış ilk beyindir. Daha önce yalnızca sinek larvaları ve nematodların beyinleri gibi daha küçük beyinlerin haritası çıkarılmıştı.. Araştırmacılar bu sonucun daha karmaşık beyinlerin haritalandırılmasına yönelik önemli bir ilk adım olduğunu düşünüyor.

Yetişkin beyni mi? Nöronların haritası


sürece meyve sineği bilimsel araştırmalarda yaygın olarak kullanılan bir model organizmadırbeyin haritası sinir devrelerinin nasıl çalıştığını daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir.

Sineğin beyninin tamamı binlerce ultra ince dilime bölündü ve elektron mikroskoplarıyla tarandı. Elde edilen 100 terabaytın üzerinde veri, yapay zeka kullanılarak analiz edildi. Ancak yapay zekanın hatalarını düzeltmek ve doğru bir harita elde etmek yıllar süren manuel çalışma gerektirdi.

Bu çalışma, beyinleri anlamada büyük bir ilerlemeyi temsil ediyor ve farelerinki gibi daha karmaşık beyinlerle ilgili çalışmaların önünü açabilir.