Windows 11’in AMD İşlemcilerle Yaşadığı Sorun Nihayet Çözüldü!

Futurist

New member
Microsoft’un bu ayın başlarında Windows 11’i piyasaya sürmesinden kısa bir süre daha sonra AMD, işletim sisteminin Ryzen işlemcili sistemlerdeki uygulamaları yavaşlatabileceği konusunda bir ikaz yayınladı. AMD, yanlışları düzeltme kelamı verdi ve artık, AMD ve Microsoft tarafınca yayınlanan yamalar, bu sorunu çözmeyi hedefliyor.

AMD, en yeni yonga seti şoförünün (sürüm 3. 10. 08. 506), kimi durumlarda “tercihen bir işlemcinin en süratli çekirdeğindeki iş parçacıklarını planlamayan” UEFI CPPC2 problemini çözmesi gerektiğini söylemiş oldu. CPU iş parçacığı performansına hassas uygulamalar bu yüzden yavaşlıyor olabilir. AMD, sorunun sekizden çok çekirdeğe ve 65 W yahut daha yüksek Termal Tasarım Gücüne (TDP) sahip daha kuvvetli işlemcilerde daha bariz olduğunu söylemişti.

Bu ortada Microsoft da, L3 önbellek gecikmesini artıran bir yanılgıyı düzelten bir yazılım güncellemesi yayınlandı. Bu sorun, süratli bellek erişimi gerektiren uygulamaları etkiliyor ve bu da CPU’ların yüzde 15’e kadar yavaşlamasına niye oluyor. Windows 11 güncellemesi KB5006746 olarak isimlendirilen yama bugünden itibaren kullanıma sunulacak ve Windows Update aracılığıyla da yüklenebilecek.