Windows 11’e Güncelleme Oranı Beklendiği Kadar Yüksek Olmadı!

Futurist

New member
Microsoft’un Windows 11’i yayınlamasının üzerinden 1 aydan fazla vakit geçti. Pekala, bu sırada kullanıcıların ne kadarı Windows 10 işletim sistemini Windows 11’e yükseltti?

Lansweeper’ın yeni araştırmasına göre tablo makûs. Windows 10 kullanıcıları için işletim sistemini Windows 11’e güncelleme için rastgele bir fiyat talep edilmemesine karşın PC kullanıcılarının sadece yüzde 0.21’i şu anda Windows 11 kullanıyor.

Şirketin yaptığı araştırmada 10 milyondan fazla Windows işletim sisteminin yer aldığı aygıtlardan toplanan bilgiler kullanılmış. Şu an Windows XP çalıştıran PC’lerin oranı yüzde 3.62 olurken, Windows 8 kullananların oranıysa yüzde 0.95. Her iki oran da Windows 11’den yüksek.

Bunun ana sebeplerinden biri olarak biroldukça sistemin Windows 11’i çalıştırmak için gerekli donanıma sahip olmadığı gösterilirken, bunda bilhassa Microsoft’un TPM ihtiyaçları işleri zorlaştırıyor üzere.

Lansweeper’ın pazarlama sorumlusu Roel Decneut bahisle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ömrünü doldurmuş işletim sistemi kullanmasının güvenlik risklerini birlikteinde getirdiğini söylerken, bilhassa Windows Vista, 2000, XP ve Windows 7 üzere işletim sistemlerinin katiyen kullanılmaması gerektiğinin altını çiziyor. En azından şimdilik Windows 10 için bu biçimde bir tehlike kelam konusu değil…