Windows 11 İçerisinde Saklanan Bilinmeyen Yenilikler Keşfedildi!

Futurist

New member
Microsoft, çabucak hemen kamuya açıklamadığı birkaç yeni Windows 11 özelliği üzerinde çalışıyor üzere görünüyor. Windows 11’in en son test sürümünde keşfedilen referanslarda, masaüstü duvar kağıtları için çıkartmalar, tabletler için vazife çubuğunu gizleme yeteneği ve Ayarlar’daki bir sürdürülebilirlik kısmı görülüyor.

Windows 11’de masaüstü duvar kağıtlarına çıkartma getirmeye yönelik yeni özelleştirme özelliği, Windows meraklısı Albacore tarafınca Twitter’da paylaşıldı. Ekran imajları, bir duvar kağıdı için iletileşme uygulamalarında yaygın olarak bulunan çıkartmaları seçebileceğinizi ve bunları masaüstünden düzenleyebileceğinizi gösteriyor. Windows 11’de şu anda widget’lar bulunsa da, masaüstüne sabitlenemediklerinden dolayı çıkartmalar, masaüstü özelleştirmesi için bir alternatif olabilir.

Lakin çıkartmalar tek bir monitöre sonlu olabilir ve Windows 11’deki özelliğe yapılan referanslar eğitim kullanmasına ait siyasetleri içeriyor. Microsoft şu anda Windows 11 SE‘yi öğrenciler için yeni düşük maliyetli dizüstü bilgisayarlarda sunuyor ve bu işletim sistemi uygulamaların her vakit tek bir ekranda tam ekran olarak başlatılması için optimize edildi. Yeni çıkartma özelliğinin Windows 11 SE’nin yahut Windows 11’in tüketici odaklı sürümlerinin bir modülü olması mümkün gözüküyor.


Albacore, Windows 11’de dönen tablet modunun kısımlarının neler olabileceğine dair referanslar da buldu. “Aygıtınızı tablet olarak kullanırken misyon çubuğunu otomatik olarak gizle” etiketli yeni bir bakılırsav çubuğu ayarı belirdi. Microsoft, Windows 11’deki klasik tablet modu özelliklerinin birçoklarını büyük ölçüde geri çekti lakin, iptal edilen Windows 10X projesi ve çift ekranlı tablet aygıtları için bir fazlaca hareket komutu ve mod planlıyordu.

Windows 11 ayarlarının yeni bir sürdürülebilirlik kısmı ise güç tasarrufu ve aygıt geri dönüştürülebilirliği konusunda teklifler sunacak üzere görünüyor. Ayrıyeten Microsoft, Outlook aracılığıyla sessiz modu vakit içindema seçenekleriyle Focus Assist’i sırf Focus olarak bir daha isimlendiriyor üzere görünüyor.

Bu özellikler şu anda birçok Windows 11 test kullanıcısı tarafınca kullanılamıyor ve varlıkları Microsoft tarafınca çabucak hemen onaylanmadı. Yazılım üreticisi, Albacore üzere Windows meraklılarının en son Windows 11 test sürümlerinde “birtakım özelliklerin kasıtlı olarak devre dışı bırakıldığını keşfettiklerini” doğruları. Microsoft, “sadece Insider’ların denemesi için bilerek sağladığımız özellikler hakkında bildirimde bulunacağını” söylemiş oldu…