WhatsApp Yakında Sesli Bildirilerinizi Yazıya Dökebilir

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
WhatsApp, kullanıcıların sesli bildirileri dinlemek zorunda kalmamaları için sesli notları yazıya dökecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Özellik birinci vakit içinderda WABetaInfo tarafınca fark edildi ve şu anda geliştirme kademesinde. Ayrıyeten web sitesi, deşifrenin kullanıcının telefonunda lokal olarak yapılacağını ve bu biçimdece Facebook’un ses kayıtlarına erişemeyeceğini belirtiyor. Öte yandan transkripsiyon, Apple tarafınca konuşma tanıma teknolojisini geliştirmek için kullanılacak. Bunun büsbütün isteğe bağlı olacağını da belirtelim.


Yazıya dökülen iletiler lokal olarak depolanacak. bu biçimdece ileride rastgele bir vakitte iletisi tekrar yazıya dökmek zorunda kalmadan bunlara erişebileceksiniz. WhatsApp kullanıcıları, iletinin tamamı için transkripsiyona gereksinim duymazlarsa, belli bir vakit damgasına da atlayabilecek. Şu anda özellik iOS kullanıcıları için geliştirilme evresinde ve özelliğin Android kullanıcıları için kullanılabilir olup olmayacağı yahut ne vakit sunulacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor. birebir vakitte WhatsApp, hem iOS tıpkı vakitte Android’e kıymetli özellikler getirme konusunda yeterli bir geçmişe sahip. Bu niçinle gelecekte Android kullanıcıları için de kimi tahliller görmemiz mümkün.

WhatsApp’ın bu özelliği yakın gelecekte iOS beta kullanıcılarına sunması bekleniyor. Şimdilik, özelliğin iOS kullanıcıları için WhatsApp’a ne vakit sunulacağına dair rastgele bir bilgi yok.

Başka taraftan WhatsApp, Son Görülme durumu için kullanıcılarına daha fazla denetim sunmaya hazırlanıyor.