Türk Telekom ve ASPİLSAN Enerji’den yerli lityum batarya iş birliği

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Türk Telekom ve ASPİLSAN Enerji’den yerli lityum batarya iş birliği
Türk Telekom, yerli ve ulusal teknoloji tahlilleri üretme vizyonuyla ASPİLSAN Güç ile yerli lityum bataryaların geliştirilmesi ve ticari kullanması konusunda kıymetli bir iş birliği gerçekleştirdi. ASPİLSAN Enerji’nin Türk Telekom mühendislerinin de dayanağıyla geliştirdiği lityum batarya, birinci defa Türk Telekom’un canlı şebekesinde denenerek, ticari olarak kullanılmaya başlandı.

Türkiye’nin başkan bilgi ve irtibat teknolojileri şirketi Türk Telekom, haberleşme teknolojilerinde yerli ve ulusal üretimin hissesini artırmaya yönelik projelere dayanağını sürdürüyor. Bu kapsamda Türk Telekom, batarya tasarımı ve üretimi konusunda Türkiye’nin birinci ve tek,Avrupa’nın ise birinci üretime geçecek silindirik lityum iyon pil üretim tesisini hayata geçirmeye hazırlanan ASPİLSAN Güç ile iş birliği yaptı. ASPİLSAN Enerji’ninTürk Telekom mühendislerinin de takviyesiyle geliştirdiği lityum batarya, Türk Telekom’un canlı şebekesinde birinci defa denendi ve ticari olarak kullanıma sunuldu.

“Yüksek teknolojili eserlerde birincilere imza atıp, yerli üretimi destekliyoruz”

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç
, “Türk Telekom olarak, yüksek teknolojili eserlerde birincilere imza atarak, yerli üretime takviyemizi sürdürüyoruz. Lityum bataryaların Telekomünikasyon bölümüne yönelik ürünleştirilmesi konusunda ASPİLSAN Güç ile iş birliği yaptık. ASPİLSAN Güç tarafınca Türk Telekom’un dayanağıyla geliştirilen lityum bataryaları alanlarımıza kurup test etmeye başladık. Projenin; tasarım, geliştirme ve saha testlerini ASPİLSAN Güç ile birlikte tamamlayıp ticari kullanım kademesine geçmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Türk Telekom canlı şebekesinde ticari olarak kullanılan birinci yerli lityum batarya olan ASPİLSAN mamüllerinin benzerilerini daha evvel ithal ediyorduk. Direkt telekomünikasyon kesimine yönelik olarak geliştirilen ve üretilen bu mamüllerin, ülke iktisadına kıymetli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

ASPİLSAN Güç Genel Müdürü Ferhat Özsoy, iş birliğine ait şunları söylemiş oldu: “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olan ASPİLSAN Güç olarak ülkemizin ve savunma endüstrinin güç gereksinimlerinin karşılanmasında tüm faaliyetlerimizi geleceğin teknolojilerine öncü olacak biçimde yürütüyoruz. Batarya dalı haberleşme teknolojilerinden başlayan robotik sistemlerden, elektrikli araçlara kadar uzanan geniş bir kesimi kapsıyor. Türk Telekom ile yaptığımız iş birliği sonucunda direkt telekomünikasyon kesimine yönelik geliştirdiğimiz birinci yerli bataryayı üretmiş olduk. Haberleşme teknolojilerine özel geliştirdiğimiz bataryalarla ithalatın önüne geçip dışa bağımlılığımızı azaltacak olmanın gururunu taşıyoruz. ASPİLSAN Güç olarak Türk Telekom ile yaptığımız bu iş birliğini daha birçok başarılı çalışmaların birinci adımı olarak görüyoruz. Ülke iktisadına kıymetli katkı sağlayacak olan bu iş birliği farklı alanlarda farklı tiplerde kullanılmak üzere geliştirilecek yeni bataryalarla daha da büyüyecek.”

Telekomünikasyon bölümüne özel birinci yerli lityum batarya

Türkiye’nin birinci ve Avrupa’nın en büyük lityum iyon batarya üretim üssünü Kayseri’de kurmaya hazırlanan ASPİLSAN Enerji’nin, direkt telekomünikasyon kesimine yönelik geliştirdiği yeni kuşak lityum bataryalar, daha uzun ömürlü, yüksek performanslı ve daha yavaşça olarak üretildi. Uzaktan yönetilebilen bu yeni jenerasyon bataryanın test ve ticari versiyonlarının birinci suramı Türkiye’nin önder operatörü Türk Telekom’un canlı şebekesinde muvaffakiyetle yapıldı.

Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır