TSMC, Almanya’da Üretim Tesisi Açmayı Düşünüyor

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
TSMC, Japonya ulusal gazetesi NikkeiAsia‘ya bakılırsa Almanya’da çip fabrikası kurmayı hedefliyor. Hissedarların yer aldığı bir konferansta duyurulan bu gelişme, silikon devinin Avrupa topraklarına birinci girişi sayılacak. TSMC Lideri Mark Liu’nin hususla alakalı verdiği bir röportajda, “Almanya’ya gidip gitmeyeceğimizi görmek için hazırlık kademesindeyiz.” dedi. Liu konuşmasının devamında ise müşterilerin gereksinimini göz önüne alarak bu sonucun önemli bir biçimde değerlendirileceğini belirtti. Şirketin bir evvel Avrupa’da yer almak istediği bilinmekteydi. Fakat muahede sürecinin uzun vakit alacağı kestirim ediliyor.

Günümüzde Avrupa Birliği’nin çip sanayisine verdiği takviyeyle birlikte TSMC ve Intel üzere kuruluşların bu alana yöneldiğini görüyoruz. EENews’in birkaç gün evvel yayınladığı raporda da TSMC’nin Almanya’nın Dresden kenti yakınlarında 12nm üretim teknolojisine sahip fabrika pozisyonlandırmak istediği belirtildi. Almanya merkezli NXP, Infineon ve On yarı iletken üreticilerinin talebini karşılamak ismine mantıklı bir karar olduğunu söylenebilir ancak resmi duyuru yapılmadığını belirtmekte yarar var. Sonuçta bunun üzere argümanların ortaya atılması Avrupa tarafında çip üretim hareketliliğinin başlayacağını gösteriyor.


TSMC şu an Arizona’da 5nm çip fabrikasının inşaatı üzerine ağırlaşmış durumda. beraberinde Japonya ile de temasta bulunan şirket, dünyanın çeşitli bölgelerindeki ülkelerde yer almak için ağır bir uğraş içerisinde. Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.