Sürücüler kazadan nasıl kaçınır?

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod



Şeritler dar, trafik yoğun: şantiyelerde özellikle hızlı bir şekilde çatırdayabilir. Güvenli bir şekilde nasıl geçilir ve kazalardan nasıl kaçınılır.


İnşaat sahası alanları kazalar için sıcak noktadır. Bu alanlardan güvenli bir şekilde geçebilmek için sürücülerin bir kaç şeye dikkat etmesi gerekiyor. İşte en iyi ipuçları.


Hız sınırlarına uyun


İşçilerin ve sürücülerin güvenliğini sağlamak için inşaat alanlarında genellikle geçici hız sınırları vardır. Kazaları önlemek için bu sınırlara uyun ve buna göre daha yavaş sürün.


Değişen trafik yönlendirmesine dikkat edin


Normal trafik yönlendirmesi sıklıkla değiştirilir. Bu nedenle, yeni trafik yönlendirmesini gösteren işaretlere ve işaretlere dikkat edin ve talimatları izleyin.


uyanık ol


İnşaat işçileri genellikle trafiğe yakın yerlerde çalıştırılır. Bu nedenle, ekstra uyanık olun ve işçileri veya makineleri tehlikeye atmamaya özen gösterin. Yeterli mesafeyi koruyun.


Olası engellere dikkat edin


Çukurlar veya engebeli yollar gibi engeller bekleyin. Bunları zamanında tanıyan herkes arabanın zarar görmesini önleyebilir.


Trafik ışıklarına dikkat edin


Bazı şantiye alanlarında trafiği düzenleyen geçici trafik ışıkları bulunmaktadır. Bu trafik ışıklarına dikkat edin ve gerekirse çalışanların talimatlarına da uyun.


Yeterli mesafeyi koruyun


Ani ve öngörülemeyen frenleme manevraları. Bu nedenle oldukça düşük bir hızda bile yeterli bir mesafe gereklidir.


ışığı aç


İyi görüş özellikle dar şantiyelerde önemlidir. Ancak karşıdan gelen trafiğin gözlerini kamaştırmamak da bir o kadar önemlidir.


uyarıları dikkate alın


Genellikle “tümsekler” veya “engebeli yol” gibi uyarılar içeren işaretler vardır. Hızın tekrar ayarlanması aracın hasar görmesini önleyebilir.


Dikkat dağıtıcı şeylerden kaçının


Tüm konsantrasyon sokağa aittir. Radyo veya küçük bir atıştırmalık beklemek zorunda kalacak.


sabırlı ol


İnşaat sahaları trafikte gecikmelere neden olabilir. Sabırlı olun ve sakin olun. Bu aynı zamanda bölgeden güvenli bir şekilde geçmenin bir parçasıdır.