Soylu’ya hakaretten aldığı cezaya itiraz etti: Hakim: “senin üzere sanığı da birinci kere görüyorum”

YuvarlakMasa

Global Mod
Global Mod
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya toplumsal medya üzerinden hakaret ettiği sebebi öne sürülerek tutuksuz yargılanan üniversite öğrencisi Hakan T.’ye (22) mahkeme 7 bin 80 TL ceza verdi. Hakan T. bu cezaya karşılık “Bana ceza vermeyin, ödeyemem” dedi. yen sanığa, “Küfretmişsin, alenen hakaret etmişsin. Bir de ‘bana ceza vermeyin’ diyerek pazarlık yapıyorsun. 30 yıllık yargıcım senin üzere sanığı da birinci sefer görüyorum” dedi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakan T. hakkında, 29 Mart’ta toplumsal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili yaptığı paylaşım niçiniyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda Hakan T. hakkında, ‘kamu nazaranvlisine nazaranvinden dolayı alenen hakaret’ kabahatinden 1 yıl 2 aydan, 2 yıl 4 aya kadar mahpus cezası istemiyle dava açıldı. Kayseri 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında sanık Hakan T., hazır bulundu. Bakan Soylu’ya hakaret etmek istemediğini öne süren Hakan T., “Eleştiri yapmak istedim. Kastettiğim kişi Süleyman Soylu değildi. Tenkidin dozunu kaçırdım. Yapmamam gereken bir olaydı. Gaza geldim. Pişmanım” dedi.

Hakan T.’ye, ‘kamu gorevlisine nazaranvinden dolayı alenen hakaret’ hatasından 354 isimli gün karşılığı 7 bin 80 TL ceza verildi. Hakim, sanığın sabıkasız olması niçiniyle kararın açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Karar daha sonrası Hakan T., “Bana ceza vermeyin, ödeyemem” dedi.

Mahkeme hakimi Birol Küçük ise Hakan T.’ye, “Küfretmişsin, alenen hakaret etmişsin. Bir de ‘bana ceza vermeyin’ diyerek pazarlık yapıyorsun. Sana birisi küfretse, ceza vermeyecek miyiz? 30 yıllık yargıcım senin üzere sanığı da birinci defa görüyorum” dedi.