Soylu: Siirt’te terörist yok

YuvarlakMasa

Global Mod
Global Mod
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu AK Parti Başakşehir İlçe İstişare Meclis Toplantısı’nda konuştu. SoyluSoylu, “Türkiye’de 181 terörist var dedim, değil mi? 40 yıla yakın bir vakittir Siirt’te birinci kere terörist yok” dedi.

Soylu, “Türkiye’de 181 terörist var dedim değil mi? 40 yıla yakın bir vakittir Siirt’te birinci sefer terörist yok. hiç bir noktasında. Problem yalnızca teröristi tasfiye etmek değil onu etkisiz hale getirmek değil” diye konuştu.

Hakkari Valisiyle ortalarında geçen konuşmayı aktaan Soylu, “15 gün evvel Hakkâri’deydim bir daha biroldukca programlar için gittim. bir daha bir cuma vaktiydi ve mescitten çıktıktan daha sonra her vakit selamlaştığım esnaflarla bir selamlaşmak istedim.

Otururum sohbet ederim hal hatır sorarım genel durumu öğrenirim üzerime düşen bir şey var ise onu gerçekleştirmeye çalışır oradan birebir sizin yaptığınız üzere öteki bir esnafa geçerim. Geçerken bir kızımız geldi ben üniversiteyi kazandım dedi. “Nereyi kazandın?” dedim. Gururlu bir biçimde “Tıp fakültesini kazandım” dedi. Döndüm valimize sordum “Bu yıl tıp fakültesini kazanan fazlaca mudur?” dedim. 2016’da hiç yok, 2017’de hiç yok, 2018’de hiç yok. Ne vakit terörün gölgesi kalktı, 2019’da 1, 2020’de 4, bu yıl 19 evladımızı tıpı kazandı” sözlerini kullandı.