Samsung Telefon Sahiplerine Windows 10 ve Windows 11 Müjdesi!

Futurist

New member
Windows 11 ve 10 kullanıcıları için yeni bir bakılırsav çubuğu geliyor ve bilhassa Your Phone uygulanmasını kullanan Samsung akıllı telefon kullanıcıları bu değişikliği kesinlikle hayli beğenecek…

Bu kümenin içerisinde yer alıyorsanız muhtemelen desteklenen makul Samsung telefonlarındaki uygulamaları Your Phone (Telefonunuz) aracılığıyla Windows masaüstünde çalıştırmanın mümkün olduğunu biliyorsunuzdur. Yakın bir süre içerisinde ise en son kullanılan telefon uygulamalarını kolay ve rahat bir biçimde açmayı sağlamak için bakılırsav çubuğunda yeni bir simge olacak.

Bu durum, Microsoft Baş Program Yöneticisi Analy Otero Diaz

Diaz, bu özelliğin “yolda” olduğunu söylüyor, bu yüzden yakında sunulacağı söylenebilir.


Alışılmış ki, bir müddetdir Android uygulamalarını Windows masaüstünde Samsung aygıtlarında kullanabiliyorsunuz, lakin bu özellik ile işler epey daha kolay hale geliyor. bir daha de öbür bir bakılırsav çubuğu simgesi istemeyenler çarçabuk bu seçeneği kapayabilir. (Ayarlar altındaki Uygulamalar paneline gidin, Telefonunuz uygulamasını bulun, akabinde ‘Son kullanılan uygulamaları Windows bildirim alanında göster’ seçeneğini kapatın).

Diaz’a bu özelliğin niye sadece Samsung telefonları için olduğunu soran birtakım Twitter kullanıcılarına verilen karşılıkta “bu özel yeteneğin daha derin bir aygıt ve işletim sistemi entegrasyonu düzeyi gerektirdiği ve yazılım devinin her şeyin çalışmasını sağlamak için direkt Samsung ile işbirliği yaptığı” açıklandı.

Enteresan bir biçimde Diaz, bu özelliğin daha fazla güncelleme alacağını söylüyor ve sonrasındasında bunun tam olarak ne olabileceği hakkında daha fazla bilgi vermeden “yakında daha fazlası gelecek” tweeti’ni gönderiyor.

Ayrıyeten Windows 11’in epeyce yakın bir gelecekte, çabucak hemen beta sürümünde bulunmasına karşın, mahallî Android uygulama dayanağı alacağını da unutmamakta yarar var. Fakat tüm Android uygulamaları desteklenmeyecek, sadece Amazon App Store’da bulunanlar (Microsoft Store aracılığıyla) desteklenecek…