“Pandeminin olumsuz tesirlerini atlatıyoruz”

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
“Pandeminin olumsuz tesirlerini atlatıyoruz”
“Enerji kesimi durursa Türkiye durur”

Geçtiğimiz yıl pandemi kaynaklı sanayi üretiminde duraklamalar yaşandığını tabir eden Üçay Küme CEO’su Turan Şakacı, “Pandemi kaynaklı üretimdeki duraklamaların bu yıl azaldığını görüyoruz. Tam kapanma ve kısıtlama kararlarına karşın sanayi bölümlerine tanınan müsaadeler, üreticilerin orta vermeden çalışmasını sağladı. Sayılarda gördüğümüz güzelleşmenin niçinini bu türlü açıklayabiliriz. Öte yandan pandeminin tesirlerini güç üretimi, dağıtımı ve iklimlendirme dallarında öteki dallara nazaran daha az hissettik. Güç kesimi ne şartta olursak olalım işlemeye devam edecektir. Güç bölümü durursa, Türkiye durur” tabirlerini kullandı.

“Enerji dalında sanayi bilgileri yüzde 25,3 arttı”

Güç bölümündeki 2020 ve 2021 yılları içindeki farkları ortaya koyan Turan Şakacı, “TÜİK dataları Nisan 2020 ile Nisan 2021 ayları içindeki sanayi üretiminin yüzde 25,3 arttığını ortaya koyuyor. Pandeminin getirdiği belirsizliklerin ortadan kalkması ve güç talebinin artışı, arz oluşturmak için yeni yatırımlar yapılmasına niye oldu. Yeni yatırımların, ertelenen yatırımlarla birleştiğini düşündüğümüzde TÜİK bilgilerindeki artışı açıklayabiliriz” formunda konuştu.

“Evlerde geçirilen vakit iklimlendirme bölümünü olumlu etkiledi”

İklimlendirme üretimi ve dağıtımı dalını pahalandıran Üçay Kümesi CEO’su Turan Şakacı, “TÜİK bilgilerine bakılırsa, iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe yüzde 24,7’lik bir üretim artışı yaşandı. Tam kapanma ve kısıtlamalar niçiniyle konutlarında olağandan hayli daha fazla vakit geçirmeye başlayan beşerler, konutlarını daha konforlu hale getirmek için pandemi öncesinde yaptıkları harcamalardan daha fazlasını yaptı. Bunun tesirlerini sanayi bilgilerinde de görüyoruz” diyerek kelamlarını sonlandırdı.

Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır