Microsoft’a alışılmadık Teklif: “Windows ve Office İşini Bırakın…”

Futurist

New member
Eski bir Microsoft yöneticisi, mevcut CEO Satya Nadella‘ya birtakım tavsiyelerde bulundu: “Windows ve Office’i elinizden çıkarın ve Microsoft’un bulut bilişim eseri Azure’a odaklanın.”

14 yıl çalıştıktan daha sonra 1999’da Microsoft’tan ayrılan Ben Slivka, CNBC’ye verdiği bir röportajda Nadella’ya şu iletisi gönderdi: “Muhtemelen yapmanız gereken en gerçek olan şey gelecek için buluta yatırım yapmak olmalı.

Satya Nadella 2014’te Microsoft’un başına geçti ve eksiksiz bir iş çıkardığı görülüyor. Hatta Apple’un işvereni Tim Cook’tan bile daha başarılı olduğunu düşünenlerin sayısı çok fazla. Nadella idaresinde Microsoft’un payları 36 dolardan 315 dolara çıktı.

Bunu başarmak için Microsoft, Office ve Windows mamüllerini servis hizmetlerinin ortasına entegre etti ve Windows ve Office 365 için aylık yahut yıllık ödemelere döndü. Buna ek olarak Azure üzere iş dünyası odaklı eserlere yük verdi, Amazon’un AWS’si ve Google Cloud’a rakip oldu. İddialara nazaran bulut pazarının yüzde 20’si Azure, %32’si AWS ve %9’u Google’ın elinde bulunuyor.

CNBC’nin konuştuğu analistlere goreyse, Windows ve Office’i devre dışı bırakmak pek mantıklı değil. Nadella, Microsoft’un çeşitli işletmeleri içinde kıymetli ve hayli muhtaçlık duyulan sinerjileri, birinin yükselişinin başkalarını artıracak biçimde inşa etti. Microsoft’un en uzun müddettir devam eden ve kıymetli mamüllerinden ikisinin bu karışımdan çıkarılması, Azure ve bir arada paketlenip şirketlere satılabilen başka hizmetler üzerinde muhtemelen olumsuz bir tesire sahip olacaktır.