LG, geleceğe hazırlanıyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
LG, geleceğe hazırlanıyor
Sürdürülebilirlik, Etraf ve Toplum Odaklı Olmayı Temel Unsur Olarak Kabul Eden LG Electronics, Üretimden, Paketlemeye, Dağıtıma Kadar Her Alanda ESG Kuralları Çerçevesinde Hareket Ediyor.

Tüketicilerin markalardan beklentileri her geçen gün değişiyor. Geride bıraktığımız devirde tüketiciler için kıymetli olan, kaliteli, sağlam ve gereksinimlerini karşılayacak eserken, vakit içerisinde bu beklenti, kaliteli, sağlam, muhtaçlıklarını karşılayacak ve duygusal olarak kendilerini uygun hissettirecek eserlere evrildi. Akabinde tüketiciler, içerisinde yaşadığımız dünyanın kaynaklarının sonlu olduğu gerçeği ile yüzleşerek daha hassas olmaya başladılar. Bu noktada, markalardan beklentilerine bir yenisi eklendi… Toplum ve etraf odaklı hareket etmek… Son periyotta sıkça söylem edilen ESG (Çevresel, Toplumsal ve Kurumsal Yönetişim) tam da bu muhtaçlığı karşılayan bir yaklaşım olarak benimseniyor. Bu yaklaşım, şirketlerin eser ve hizmet üretirken çevresel faktörleri gözetmesi, bir şirketin işyerinde çeşitliliği ve iştiraki desteklemesi, sorumlu ve etik bir biçimde işletilip yönetilmesi, özetlemek gerekirsesı yalnızca eser üreten ve hizmet sağlayan değil, bedellerini paylaşan şirket olması manasına geliyor.

LG ESG Amaçlarına Gerçek İlerliyor

LG, kendisine epeyce çeşitli ESG teşebbüsleriyle ulaşmayı planladığı orta ve uzun vadeli sürdürülebilirlik amaçları belirledi. Bu amaçlar içinde, sıfır karbon ve döngüsel iktisat elde etmek, akıllı ömür şekillerini teşvik etmek ve daha düzgün bir toplum yaratmak bulunuyor. Bu istikametteki çalışmalarını sürat kesmeden sürdüren LG Electronics, LG, şirketlerin güzel ESG idaresine olan bağlılığını ölçmek için yaygın olarak kullanılan yıllık Dow Jones Sürdürülebilirlik Endekslerinde (DJSI) son yedi yıldır tanınmakla birlikte, iki yıl üst üste ‘Sektör Lideri’ oldu.

LG’nin ESG yaklaşımı dahilinde gerçekleştirdiği faaliyetler içinde, 2030 yılına kadar en önemli LG mamüllerinin kullanım basamağında sera gazı emisyonlarını (GHG) azaltmak emeliyle, “Science Based Targets” tarafınca başlatılan “Business Ambition for 1,5°C” hareketine katılmak, çamaşır makinelerinden, buzdolaplarından bulaşık makinelerine kadar düşük güç ile yüksek performans sağlayan eserler üretmek, moda israfını önlemeye yönelik #CareForWhatYouWear kampanyası üzere, her alanda tasarrufa yönlendiren kampanyalarla tüketicileri teşvik etmek üzere çalışmalar bulunuyor.

LG’nin ESG İdeolojisi ile ilgili bilgi veren LG Electronics Türkiye Mesken Cümbüşü Elektroniği ve Beyaz Eşya Eser Kümeleri Satış Lideri Bülent Bülbül “ESG kurallarımız dahilinde sıfır karbon ve döngüsel iktisat elde etmek, akıllı hayat usullerini teşvik etmek ve daha düzgün bir toplum yaratmak bulunuyor. Eserlerimizi de bu evvelarimize uygun olarak sunuyoruz. Marka olarak pek fazlaca yeni süratle gelişen teknolojinin lisans sahibiyiz. Çalışmalarımıza sürat kesmeden devam ediyoruz.” halinde konuştu. Bülbül kelamlarına şöyleki devam etti “İşimizin tabiat ve toplumun sürdürülebilir bulunmasına bağlı olduğunu biliyor, sürdürülebilirliği tüm aksiyonlarımızın merkezine konumluyoruz. Örneğin 2050 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir güce geçmeyi hedefliyoruz. Bu amacımızla, 2030 yılına kadar karbon nötrlüğü elde etme vaadini genişletmiş olduk. Daha az plastik kullanması için çalışıyoruz. Teknoloji ve tasarımlarımızı bu tarafta geliştiriyor, daha az plastik bileşene gereksinim duyacak eserler tasarlıyoruz. Kutulama ve nakliyemizi de etrafa en az ziyan verecek biçimde yapıyor, daha az karbon üretimi için lojistikte yarar sağlayacak özel kutular üretiyoruz. Geri dönüşümü önemsiyor, eserlerimizin kimilerinde geri dönüştürülmüş gereç kullanıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır