Kullanılmış elektrikli arabalar için de prim mi satın alıyorsunuz?

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod



Yeni elektrikli otomobiller için yüksek devlet alım primi var. Peki ya kullanılmış elektrikli araçlar – onlarla iki kat tasarruf edebilir misiniz?


Kullanılmış, yenisinden daha ucuzdur. Ve devlet satın alma primi sayesinde, elektrikli otomobilin maliyeti önemli ölçüde daha düşük. İkisi birleştirilebilir mi? Öyleyse, kullanılmış bir Stromer için çevre bonusunu da toplayabilir ve böylece iki kat daha fazla tasarruf edebilir misiniz?


Satın alma bonusu, kullanılmış arabalar için de mevcuttur.


Evet, diyor ADAC: Kullanılmış bir elektrikli araba satın alanlar bile devletin çevre priminden yararlanabilir. Stromer’ın daha önceki birkaç sahibi bile olmuş olabilir.


Ancak, bazı kısıtlamalar geçerlidir:

  • Federal Ekonomi ve Çıkış Kontrolü Ofisi (Bafa), ilgili modeli uygun araç olarak listelemelidir (burada tüm modellere genel bir bakış verilmiştir).
  • Başvuru sahibine kayıt sırasında aracın kilometresi 15.000 km’yi geçmemelidir.
  • İlk kayıt tarihi bir yıldan fazla değildir.
  • Buna ek olarak, araba AB içinde bir çevre primi veya benzer bir önlem tarafından daha önce sübvanse edilmemiş olmalıdır.
Önemli: Gerçek şahıslar arasında araba satış sözleşmesi uygun değildir – bu nedenle araç bayiden satın alınmalıdır.

Devlet çevre primi: Şimdi ne geçerli?


40.000 Euro’ya kadar e-araba alımı, yılbaşından bu yana önceki 6.000 Euro (artı üretici payı) yerine 4.500 Euro ile sübvanse edildi. 65.000 Euro’ya kadar olan daha pahalı modeller için 5.000 Euro yerine 3.000 Euro var. Plug-in hibritler aşamalı olarak kullanımdan kaldırılıyor. Para artık zanaatkarlar ve işletmeler için değil, yalnızca özel alıcılar için mevcuttur. Buradaki değişiklikler hakkında daha fazla bilgi edinin.


Bu kriterler, uygun bir kullanılmış elektrikli araç bulmayı zorlaştırıyor.


Ancak: Sübvansiyon önceki sahibine zaten ödenmişse, indirim satın alma fiyatına dahil edilmelidir. İlgili taraflar daha sonra en az bir güçlü müzakere argümanına sahip olur.