Kılıçdaroğlu’ndan TÜİK Lideri’ne karşılık: 84 milyonun ahını aldın esasen

YuvarlakMasa

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konut bakılırsavlileri Sendikası’nı ziyaret etti. Konut bakılırsavlileri, şikayetlerini CHP başkanıyla paylaştı. nazaranvliler, bir iş tarifleri ve güvenlikleri olmadığını söz etti.

‘ÖRGÜTLENMENİZ ÇOK KIYMETLİ’

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret daha sonrası yaptığı konuşmasından öne çıkanlar şöyleki:

“Sizin örgütlenmeniz hayli değerli. Sizin sesinizi duyuracak olan da sendikalar. Bu açıdan sendikanın yaptıkları epey değerli. Yaşadıkları yerlerin insani şartlar olmadığını biliyorum, ya bir göz odada ya da güneş almayan yerlerde kalıyorlar. halbuki ki onlar pandemide en epeyce çalışanlar. Ben aslına bakarsanız maskeleri birinci onlara verin, aşıyı birinci onlara yapın demiştim. Ben bu ülkede yoksulun garibin gurabanın yanındayım. Bunun bir hak çabası olduğunu biliyorum.

‘ÖNCE SİZ ÇEVİRİN DOLARLARI TL’YE, ÖRNEK OLUN’

Erdoğan gelmiş çift parayı bitireceğim diyor. Dolar bazında garantiler verildi, yüksek mevduat sahiplerine kur garantisi verdi. Doları taşıyanlar belirli, senin yanında işte, beşli çete. Dolar vatandaşta değil. Herkes gerçeği biliyor. Apartman bakılırsavlilerinin otomobilleri var diyor bir de, utan. 21. yüzyıldayız, bu gorevlilerin bir serçesi olmasın mı? Yoksuldan yana bunlar hiç bir fedakarlık yapmamıştır. Kur garantisi alanlar karlı bu ülkede. Şu yoksuldan bu vergiyi alıyorsun, onları gdolayıp garanti veriyorsun. Kendi akrabalarının dolarlarını evvel getirsin TL’ye çevirsin. Örnek olsun.

’84 MİLYONUN AHINI ALDIN aslına bakarsan’

TÜİK Lideri 84 milyona sorumluluğum var demiş, enflasyonu düşük açıklamam mümkün değil demiş. Bürokrasinin çürüdüğünü biliyorum da Allah aşkına markete gitmiyorlar mı bunlar? Bunlar peynirin, zeytinin fiyatını bilmiyorlar mı? 84 milyonun ahını alamazmış, aldın aslına bakarsan daha ne kalsın?”