Kara karşı araba koruması ve brandalar? para cezalarıyla tehdit etmek

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod



Brandalar, özellikle kış aylarında arabaları sert hava koşullarından korur. Ancak halka açık alanlara park etmek sorun yaratabilir.


Ancak: “Bir sürücü park etme yetkisini normal şartlarda açıkça görülebilecek şekilde yerleştirmişse, görevini yerine getirmiş demektir: Park cezası, park disketi veya yerleşik park izni daha sonra kar veya buzla kaplanırsa, bu bilet için bir sebep değil.” TÜV Thüringen’den Karsten Raspe diyor. Bu, asayiş ofisi çalışanlarının bu gibi durumlarda biletsiz yaptıkları anlamına gelir. Değilse, karara daha sonra itiraz edebilmek için aracın durumunun fotoğraflarını çekmelisiniz.


Araba brandaları: Genellikle görünür olması gerekenleri örterler.


Ancak “Auto, Motor und Sport” ticaret dergisi, arabanıza koruyucu bir branda veya ön cama termal bir paspas takarsanız, durum farklıdır, diyor ve ADAC’ın trafik hukuku uzmanlarına atıfta bulunuyor: Net bir içtihat olmamasına rağmen bu durumda, ancak “fark açıktır”: Bu durumda, araç sahibi, çıkartmanın veya park cezasının artık görünmemesini sağlamaktan sorumludur – bu nedenle cezalandırılabilir.


Plakaların veya aydınlatmanın brandalarla veya tüm arabayı kaplayan sözde “dolu garajlar” ile kaplanması da sorunludur:


Araç plakası söz konusu olduğunda, ne genel muayenenin tescili, geçerliliği ne de çevre etiketi (ön camda, şehir merkezleri için önemlidir) kontrol edilemez.


Aydınlatma konusunda: Karayolu Trafik Kanunu’nun 17. Maddesine göre, sadece halka açık alanlara park edilmiş araçlarda bile aydınlatma ekipmanlarının üzeri örtülmemeli veya kirlenmemelidir.


Şehir dışında, duran veya park halindeki araçları her zaman kendi ışığınızla aydınlatmanız gerekir – lambaları örten bir branda söz konusu değildir. Sokak aydınlatması sayesinde arabayı uzaktan net bir şekilde görebiliyorsanız, meskûn alanlarda kendi aydınlatmanıza gerek yoktur. Değilse, en azından şeridin kenarındaki park lambasını yakmalısınız.


Görüntüleme pencereleriyle planlama – çözüm?


Bu gibi durumlar için ön camda ve farlarda özel görüş pencereleri bulunan brandalar bulunmaktadır. Ancak kuvvetli rüzgarlarda muşambanın kayabileceğini unutmayın. Bu nedenle, asayiş dairesiyle herhangi bir sorun yaşamamak için bunları uygun şekilde emniyete alın.


Bu arada, bu düzenlemeler özel mülkiyet için geçerli değildir. Burada herhangi bir yasal sorun yaşamadan aracınızı tamamen branda ile kaplayabilirsiniz.