“İklim değişikliğine karşı uğraşta binaların mantolanması büyük kıymet taşıyor”

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
“İklim değişikliğine karşı uğraşta binaların mantolanması büyük kıymet taşıyor”
Avrupa’nın Mantolama Devi Baumit, düzenlediği İklim Değişikliğine Karşı Mantolama Zirvesi’nde Türkiye’nin dört bir yanındaki bayileri ve inşaat bölümünün ilgilileriyle bir ortaya geldi. 2022 yılında inşaat bölümünün gündemindeki mevzuların değerlendirildiği aktiflikte, iklim değişikliği ve artan güç maliyetleri niçiniyle güç tasarrufu ve mantolamanın kritik değeri vurgulandı. ‘Türkiye İklim Krizi ve Mantolama Algı Araştırması’nın sonuçlarının da masaya yatırıldığı tepeye, Fütürist Ufuk Tarhan ve Tabiat ve Etraf Programları İmalcisi İnanç İslamoğlu da konuşmacı olarak katıldı.

Baumit, her yıl gelenek haline getirdiği bayileriyle ve kesim ilgilileriyle buluşma aktifliğini bu yıl İklim Değişikliğine Karşı Mantolama Tepesi ismi altında gerçekleştirdi. 23 Mart Çarşamba günü hibrit olarak düzenlenen doruğa, Baumit Türkiye YouTube kanalı üzerinden 3 bine yakın kişi katıldı. Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı ve Satış ve Pazarlama Yöneticisi Erdil Dinçer’in mesken sahipliğinde düzenlenen dorukta dalın ana gündem hususları değerlendirildi. Baumit’in geçtiğimiz aylarda Türkiye çapında gerçekleştirdiği ‘Türkiye İklim Krizi ve Mantolama Algı Araştırması’nın sonuçlarının tahlil edildiği aktiflikte, mantolamanın iklim değişikliğine karşı alınabilecek en kritik tedbirlerden olduğu vurgulandı.

Dorukta Fütürist Ufuk Tarhan döngüsel iktisat, gelecekte çıkacak iş modelleri, konfor gereksinimleri ve güç verimliliği hakkında ilham verici bir konuşma yaptı. Tabiat ve Etraf Programları İmalcisi İnanç İslamoğlu da çarpıcı örneklerle iklim krizinin tabiata yansımasını paylaştı.

Atalay Özdayı: ‘En değerli gündem unsurumuz iklim değişikliği’

Aktiflikte inşaat ve yapı gereçleri dalındaki son durumu değerlendiren Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı, “2021 yılının birinci yarısında pandemi daha sonrası toparlanarak büyüme gösteren inşaat dalı 2021’in son çeyreğinde yüksek enflasyon, satın alma gücünün kaybı, yükselen maliyetler niçiniyle daralma sürecine girdi. Bu gündem hususlarına ek olarak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, güç fiyatlarındaki ve konut kredilerindeki artışın seyri 2022 yılının en değerli gündem hususları olmaya devam edecek. Geçtiğimiz yıl yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 24,1 arttı. Konut satışlarına baktığımızda 2021’de yaklaşık 1,5 milyon konuş satışıyla 2020 yılıyla paralel ilerleyen bir müddetç görüyoruz. İnşaat kesimi küçülürken, inşaat materyalleri dalının kaydettiği büyümede yenileme pazarındaki kuvvetli talep tesirini gösteriyor. Fakat dünya olarak 2022 ve önümüzdeki periyotta en değerli gündem unsurumuz iklim değişikliği. İklim değişikliği ile uğraşta alacağımız en kritik tedbirlerden biri ısı yalıtımı. Avrupa’nın mantolama devi Baumit olarak ülkemizde ısı yalıtımı şuurunu artırmak için çalışıyor, iklim değişikliği ile çaba ve güç tasarrufu için mantolamanın tercih değil mecburilik olduğuna dikkat çekmeye devam ediyoruz” dedi.

‘Enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı konusunda bilinçlendirme seferberliği başlattık’

Tepede Baumit Türkiye Satış ve Pazarlama Yöneticisi Erdil Dinçer de geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdikleri Türkiye İklim Krizi ve Mantolama Algı Araştırması’nın öne çıkan sonuçlarını paylaştı. Enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 40’ından sorumlu olan binaların karbondioksit salımında da birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Dinçer şöyleki devam etti: “Yaptığımız araştırmanın neticelerina bakılırsa Türkiye’de toplumun yüzde 64’ü için mantolama yaptırmak iklim değişikliği için alınan bir tedbir. Toplumumuzun bu bahiste biraz daha bilinçlendirilmeye muhtaçlığı var. Biz de Baumit olarak bayilerimizle bir arada bu sorumluluğun üzerimize düşen kısmını alıyoruz. Bu vizyonumuzu bir toplumsal sorumluluk projesi ile çocuklarımızı güç tasarrufu ve ısı yalıtımı konusunda bilinçlendirme seferberliğine dönüştürdük. Geleceğimizi Mantoluyoruz projesi yaklaşık 3 yıldır sürdürülebilir bir biçimde büyüyor ve yaygınlaşıyor. Başladığımızdan beri toplam 20 bin çocuk bu bilinçlendirme projesine dâhil oldu ve bununla birlikte onlar için hazırladığımız montlarla ve defterlerle buluştu. Projemiz büyüyerek devam edecek”.

Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır