Harika Sağlıklı Çocuk El Kitabı merak edilen tüm soruları yanıtlıyor

KeDiDiRKeDi

New member
Harika Sağlıklı Çocuk El Kitabı merak edilen tüm soruları yanıtlıyor
Çocukların şahsi gelişimlerine uygun açıklamalar ve çizimler

Profesör Nina L. Shapiro’nun kaleme aldığı Muhteşem Sağlıklı Çocuk El Kitabı şu başlıklardan oluşuyor: “niçin Akşam Yemeğimiz Kurabiye Olamaz? Antrenmanı Bu Kadar faydalı Yapan Nedir? niye Daha Geç Yatamıyorum? niye İlaç Kullanmam Gerekiyor? İğne mi Olacağım? niye Bu Kadar Stresliyim? bir daha Ellerimi Yıkamak ve Dişlerimi Fırçalamak Zorunda Mıyım? niye Ekran Karşısında Daha Çok Vakit Geçiremiyorum?”

Kitabın sonunda metinlerde geçen tıbbı tabirler için ayrıyeten kelamlık kısmı bulunuyor. Kitap, küçük okuyucular dikkate alınarak kurgulanmış olsa da bilhassa bedenin işleyişi hakkındaki bilgisini tazelemek isteyen yetişkinler için de öneriliyor.

Prof. Shapiro’nun kitabı “Yılın Kitabı” seçilmişti

Üstün Sağlıklı Çocuk El Kitabı, 25 yıldır çocuklarla ilgilenen Hekim Nina Shapiro tarafınca kaleme alındı. Dr. Nina Shapiro, Kaliforniya Üniversitesi Mattel Çocuk Hastanesi’nde Çocuk Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Cerrahisi alanında profesör ve kısım lideri olarak bakılırsav yapıyor. Prof. Shapiro’nun “Tıpta ve Sıhhatte Balon Bilgiler” ismiyle Türkçe olarak Sabri Ülker Vakfı Yayınları’ndan çıkan kitabı Publisher’s Weekly mecmuası tarafınca “2018 yılının en uygun kitabı” seçilmişti.

Kitabın çizimleri ise Nicole Grimes’e ilişkin. Loyola Marymount Üniversitesi Sinema ve Televizyon Okulu’ndan mezun olan Grimes, daha evvel Tsehai Yayınevi’nde çalıştı. Grimes, iki boyutlu animasyon, görsel senaryo taslağı ve görsel koreografide başarılı çalışmalara imza attı.

Kitap Türkçeye Hikaye Toros Irvana imzasıyla çevrildi. Mülkiye mezunu olan Irvana, on yılı aşkın müddettir yayıncılık dünyasına tercüman, editör, redaktör olarak katkı sağlıyor. Kitabın editörlüğünü Ebru Akdağ, sayfa dizaynını ise Ceyda Çakıcı Baş yaptı.
Alıntıdır