Güç dönüşümü başladı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Güç dönüşümü başladı
Türkiye’nin güneş gücü bölümündeki en kıymetli tertiplerinden Solar İstanbul Fuarı bugün kapılarını açtı. Memleketler arası manada büyük ilgi goren fuar, Türkiye’nin 100 milyar dolara yakın yeni güneş gücü santralleri projesi için adeta bir merkez olacak.

Solar İstanbul açılışına online irtibatla katılan Enerji ve Alışılmış Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye’nin güneş gücünde şurası gücünün yaklaşık 8 bin megavata ulaştığını bildirdi.

2021 yılında yenilebilir güç kaynakları elektrik üretimde heyeti gücün 118 bin 514 megavat ulaştığını belirten Tancan, “Sürdürülebilir ve pak güç anlayışıyla yenilenebilir güçte şurası gücümüz bugün 53 bin 894 megavata geldi ve toplam şurası güç ortasındaki hissesi yüzde 54’e ulaştı. Pak ve tükenmeyen güç kaynaklarımızın en mühimlerinden biri güneş gücü. 8 yıl öncesine kadar şebekeye bağlı hiç bir güneş santralimiz yoktu. Güneş gücü kurulumları 2014’te 40,2 megavatla başladı. Son periyottaki artışlarla 2022 Şubat sonunda güneş gücü heyeti gücümüz 7 bin 953 megavata ulaştı.”

Güneş gücünün, yenilenebilir güç şurası gücü ortasındaki hissesinin ise yüzde 14,8 olduğunu lisana getiren Tancan, “Güneş gücü heyeti gücünde Avrupa’da 8, dünyada 16’ncı sıradayız.” dedi.

Açılış konuşmacıları içinde yer alan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu İdare Heyeti Lideri Memiş Kütükçü, Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı ve TBMM Sanayi, Ticaret, Güç, Olağan Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komitesi Lideri, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da Türkiye’nin bilhassa son senelerda gücün dönüşümü ve kaynak çeşitliliği alanlarında yapılan atılımlardan bahsettiler. Kahramanmaraş Ticaret Odası Lideri Şahin Balcıoğlu’da fuarı gezenler içinde yer aldı.

Türk firmaları güneş gücünde dünyaya açılıyor.
Güneş gücü bölümüne büyük katkı sağlayan ve 100’e yakın öncü firma ile 8 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçinin katıldığı Solar İstanbul Fuarı’na, Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya, Hollanda, Yunanistan, Moldovya, Hindistan, Azerbaycan, Lübnan, Ürdün, BAE, Fas, Filistin, Tunus, Cezayir, İsrail ve Etiyopya’dan gelen profesyonel alıcı heyetler de katılarak, Türk solar sanayisi ile buluştu. Fuarda ayrıyeten, güneş gücüne dair binlerce son teknoloji eser, alıcısı ile de tanıştı.

Solar İstanbul 2022 güneş gücü kesiminin çekim merkezi oldu
Güneş gücü bölümünün hacmine ve ihracat ivmesine büyük katkı sağlayan Solar İstanbul’da, güneş gücü dalında faaliyet gösteren ulusal ve milletlerarası platformlar, dernekler ile Huawei, TEHAD, ZORLUENERJİ, Siemens, Vergo, Solaredge, HSAsolar, Şişecam, İstanbul Güç, Daxler, FİMER, Efes Güç ve Asunim başta olmak üzere kıymetli firmalar iştirak gösterdi.

Yüzer GES, Tarım GES, yeşil hidrojen ve depolamaya büyük ilgi

Solar İstanbul’un fuarı kadar dala yönelik oturumları dikkat çekiyor. Yüzer GES, tarım GES, yeşil hidrojen ve depolama konferansları kadar, Türk yatırımcılar ve yeni pazarlar da kıymetli oturum başlıkları içinde yer alıyor. Üç gün boyunca devam edecek toplamda 25 konferansa konut sahipliği yapan Solar İstanbul’da, hem güneş gücü dalına birebir vakitte öbür kesimler ile yeni yatırımcılara yeni bir soluk ve bakış açısı getirmesi hedeflendi. beraberinde güç depolama, elektrikli ulaşım ve dijitalleşme konusundaki son gelişmelerinde değerlendirileceği oturumlarda yerli, yabancı uzmanlar yer alıyor.

Kesimin duayenleri enerjiyi konuştu

Fuarda ayrıyeten bölümle ilgili yüzlerce inovatif ve son teknoloji eserleri de sergilendi. Limak Güç CEO’su Birol Ergüven’in, Dijital Dönüşüm: Yenilenebilir Güç Dünyasının Dijitalleşme Seyahati temalı oturumu ile Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Edin, Sanko CEO’su Hakan Yıldırım, EnerjiSA Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, Enertürk Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Erden’in sektörel görüşleri ve yeni trendler, öne çıkan oturum hususları olacak. Ünlü Teknoloji Yazarı-Gazeteci Serdar Kuzuloğlu da davetli-konuşmacı olarak fuara farklı bir bakış açısı kazandıracak.

23-26 Mart 2022 tarihlerinde ViaPort Marina’da ziyaretçilerini bekliyor.

Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır