Findeks ile Kesimin Gözünden’in bu ayki konusu güç kesimi

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Findeks ile Kesimin Gözünden’in bu ayki konusu güç kesimi
Findeks mesken sahipliğinde her ay farklı kesimin ele alındığı “Findeks ile Bölümün Gözünden” webinar serisi tüm süratiyle devam ediyor. SOCAR Türkiye Hazine Küme Yöneticisi Ali Ağaoğlu, Opet Petrolcülük Mali ve İdari Genel Müdür Yardımcısı Didem Kaman ve Sepaş Güç CFO’su R. Anıl Akça’nın katıldığı Bloomberg HT Araştırma Müdür Yrd. Gizem Uzuner moderatörlüğündeki yayında, güç kesimi ve alacak riski idaresi konusu gündeme alındı.

Gerçekleştirilen canlı yayında, pandemi sürecinin güç bölümüne tesirleri ile kesimin yaşadığı dijital dönüşüm ve e-ticaretteki büyüme trendi ele alındı. tıpkı vakitte güç dalında satış kanalları, burada yaşanan dönüşüm ve Findeks’in sunduğu hizmetlerin kullanması ile alacak riski idaresi mevzularına da değinildi.

Opet’in akaryakıt dağıtım dalında, perakende satışlar, ticari ve endüstriyel satışlar, depolama ve memleketler arası eser ticareti mevzularının yanı sıra iştirakleri ile madeni yağlar ve jet yakıtı alanlarında faaliyet gösterdiğini aktaran Opet Petrolcülük Mali ve İdari Genel Müdür Yardımcısı Didem Kaman; “Yeni eser ve hizmetleri, süratle gelişen istasyon ağı ve fark yaratan toplumsal sorumluluk yaklaşımıyla dikkat çeken Opet, dalın büyük oyuncuları ortasındaki tek yerli şirkettir. Pazarda büyük rekabet avantajı sağlayan depolama kapasitesi 1 milyon m3’ün üzerinde olan Opet, hem de akaryakıt kesiminin teknolojiyi en âlâ kullanan markası olarak biliniyor. Opet, bu manada 2017 yılında sektörde bir prensip imza atarak geliştirilen ‘Akıllı Dolum Sistemi’ ile müşterisini ve aracını elektronik ortamda pompa sistemine kaydederek tüm Türkiye’deki akaryakıt istasyonlarından uygun yakıtın alınabilmesini sağlayıp farkını ortaya koydu. Son periyotta birer perakende noktasına dönüşen Ultramarket’leri ile tüketicisine de kendi gereksinimlerini bir ortada bulabileceği tahliller sunuyor. Opet, en beğenilen şirket, prestijli marka, Lovemark ve KalDer’in müşteri memnuniyeti ölçümlemeleri ile bir arada son 15 yıldır akaryakıt dağıtım dalında başkan marka olarak konumlanıyor. Memleketler arası marka kıymetlendirme kuruluşu Brand Finance’ın, Türkiye’nin en kıymetli ve en kuvvetli markaları 2020 raporuna nazaran, Opet, Türkiye akaryakıt dağıtım kesiminin en kıymetli ve en kuvvetli markası oldu. Opet; ‘Opet’se Fark Eder’ sloganıyla argümanını koruyarak, yepisyeni projeler, eser ve hizmetlerle müşterisinin yanında olmaya devam ediyor.

Opet, regüle bir kesimde faaliyet gösterirken bir yandan da epeyce dinamik bir şirket olması sebebiyle finansal çıktılarının bir kesimi olan finansal risklerini epeyce yakından takip ediyor. Uzun müddettir kullandığımız ERP sistemi olan SAP sistemini 2019 yılında bir üst donanıma geçirirken tüm süreçlerimizi gözden geçirdik. Bu gözden geçirmeler esnasında alacak takibi sistemine bilhassa eğilmek istedik. Şu an alacak risk takibi ismi verdiğimiz sistem hem SAP tıpkı vakitte Findeks ile entegre bir biçimde online temasımız yardımıyla müşterilerimizin anlık bilgilerini alarak ek limit sağlamak ya da limit azaltımına gitmek üzere süratli kararlar almamız sağlanıyor” dedi.

Sepaş Güç CFO’su R. Anıl Akça ise müşterilerin yüzde 65’e yakınının fatura ödemelerini dijital kanallar aracılığıyla gerçekleştirdiğini vurgulayarak “Pandemi sürecinde yüzde 25’lik bir dilim, birinci kere online ödeme kanallarımızla tanıştı. Bu hem de bir alışkanlık değişimi demek, kalıcı hale gelmesini kolaylaştıracak teknolojik alt yapı yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam ediyoruz” dedi.

SOCAR Türkiye Hazine Yöneticisi Ali Ağaoğlu, “Tüm dünyada ekonomik ve toplumsal hayatı kısıtlayan pandemi periyodunda, birbirine entegre bir yapıda kurulan Petkim ve STAR Rafineri yardımıyla Petkim, üretim için muhtaçlığı olan naftayı STAR Rafineri’den kesintisiz ve yüksek kalitede temin ederek üretimine orta vermeden piyasanın gereksinimi olan petrokimyasal hammaddeleri kesintisiz üretmeye devam etti bu biçimdece bu vakitte epey fazla muhtaçlık duyulan maske ve tulum kumaşı üretiminde kullanılan ‘polipropilennonwoven’ için gelen taleplerin tamamına cevap verebilmiş olduk. Tedarik zincirinde dünya genelinde yaşanan kahırlara karşın üretimi aralıksız sürdürerek bu vakitte yurt içi sanayicilerin taleplerini kesintisiz olarak karşılarken, müşterilerimizin vadesi gelmiş borçları için erteleme imkanı sağladık. Covid 19 salgını ülkemize, tıpkı vakitte dünyaya yerinde üretimin ehemmiyetini net olarak ortaya çıkardı. Pandemi devrinde ayrıyeten dijitalleşme adımlarını evvelinde atmış şirketlerin ne kadar avantajlı olduğunu da daima birlikte gördük. Bu kapsamda pandemidilk evvel başlatmış olduğumız dijital dönüşüm programının avantajlarını yaşadık. Bu programın değerli ayağı olan makine tahsili üzere ileri analitik ve robotik uygulamalar yardımıyla endüstriyel sistemlerin iş sistemleriyle entegrasyonu kararı birleşik ve akıllı platformların oluşturulmasını sağladık. Müşterilerimize karşı risklerimizi ölçmek hedefiyle oluşturduğumuz altyapımızı güçlendirmek maksadıyla başlatmış olduğumız projelerimizle de riskimizi anlık, süratli ve muteber biçimde ölçebiliyoruz. SOCAR Türkiye olarak, önümüzdeki periyotta de Türkiye’ye katma paha yaratan yatırımlarımıza devam edeceğiz” formunda konuştu.

Hibya Haber Ajansı
Alıntıdır