Evliliğe hazır olmadığınızın 5 belirtisi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Evlilik çağına gelmiş bulunmasına karşın geçinememe, anlaşamama, sorumluluktan kaçma üzere niçinlerden dolayı evlilik niyetine uzak kalınabiliyor. Evlenmek iki taraf ortasında büyük bir olaydır. Yeni bir aile kurmak, onun ailesiyle yeni bağ oluşturmak ve tanımadığınız bir beşerle mesken içerisinde ömrünüze devam etmektir. Bu niçinle evliliğe karar vermedilk evvel hazır olup olunmadığı üzerine düşünülmesi gerekir. Evlilik, kendi içerisinde muhakkak sorumluluklar ve kurallar barındırır. Bir taraftan epey seviyor, öteki taraftan hala kendinize ve karşınızdakine dair kuşkularınız var ise, tahminen de bu biçimde bir karar için çabucak hemen erkendir. Evliliğe hazır olmadığınızı anlatan 5 işareti sizler için araştırdık.

1. Partnerinize güveniyor musunuz?


Her şeyin başı inançtır ama olağan olarak ömrünüze dair her şeyi partnerinizin bilmesine gerek yok. Ancak bir daha de bir şeyler saklamayı öngörüyorsanız, güvenmiyor ya da reddedilme korkusu yaşıyorsanız, evliliğe çabucak hemen daha tam manasıyla hazır değilsiniz demektir. Unutmayın, ortak kurduğunuz bu hayattaki “En yakınım ve dostum, eşimdir” diyemiyorsanız, evlilik için çabucak hemen hazır değilsiniz demektir.

2. ömrünüzü büsbütün paylaşmaya hazır hissediyor musunuz?


her insanın şimdi kimi vakit içinder yalnız başına kalması gereken vakit içinderı vardır. birebir vakitte kendini mi, yoksa birinci ilgiye mi vakit ayrılması gerektiğinin bir istikrarını kurması gerekmektedir. Bekar hayatı istediğin her şeyi istediğin vakit diliminde yapmak manasına gelirken, evlilikle birlikte partnerinizi de artık o planlara dahil etmeniz gerekebilir. Ancak şu gerçek ki hakikat bir partnerle geçirilen vakit, tek başına yaptığınız etkinliklerden daha uygun gelecektir. Şayet partnerinizle bir ömrü birlikte paylaşamayacağınızın kuşkusunu yaşıyorsanız ve bu niyet sizi korkutuyorsa, evliliğe çabucak hemen daha hazır değilsiniz demektir.

3) Maddi mevzuları açıkça konuşabiliyor musunuz?


Mali durum, evlilik yolunda en gerilimli mevzularından biri olabiliyor. Maddi konularda da başka tüm konularda olduğu üzere açıkça konuşabilmek fazlaca değerlidir. Eşinizin para idaresine güvenmelisiniz. Şayet bu inanç bağı ortada yoksa, evlilikte uzun vadeli sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

4) Evliliğiniz için bir planlamanız yok mu?


Uzun vaade de bir plan yapmamışsanız, anlık bir niyetle evlenme sonucu almışsanız, biraz durup düşünmelisiniz. Ani kararlar birçok vakit yanlış sonuçlar doğurur. Karşınızdaki kişinin ileride çocuklarınızın anne ya da babası olacağını akıldan çıkartmamak gerek. Karşılıklı tartışmalı, düzgün ve makus durumlar tartılmalıdır. Kimse boşanmak için evlenmez, şayet evlenmeden boşanmayla alakalı fikirler aklınızda dolanıyorsa, kendinize biraz vakit tanıyın ve yine düşünün.

5) Karşı tarafın değişeceğine inanmıyorsanız


“Ben onu kendi ömrüme adapte ederim” diyorsanız, bunun mümkün olmayacağını bilmelisiniz. Evleneceğiniz kişinin sorumsuzlukları var ise, evlilikte de devam edecek. Hiç kimseyi değiştirmeniz mümkün değil. Onu olduğu üzere kabullenecekseniz evlenmelisiniz, şayet değişmeyeceğini biliyorsanız vazgeçmelisiniz.