Erdoğan’dan muhtarlar toplantısında kritik iletiler

YuvarlakMasa

Global Mod
Global Mod
Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyleki:

“Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas’tan gelen muhtarlarımızla bir arada. Ağır kar yağışı niçiniyle birtakım muhtarlarımız bugün ortamızda olamadılar. 2019 yılına kadar muhtarlarımızla toplamda 50 defa bir ortaya geldik.

Bugün yaklaşık 1500 muhtarımızla beraberyiz. Tabi bu hiç bir cumhurbaşkanının hiç bir başbakanın başaramadığı bir rekordur. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığımız bünyesinde daha aktif kullanılmaya başlanılan bir muhtarlık sistemi kurduk. Muhtarlarımızın taleplerini takip etmek üzere, muhataplar belirlenmesini sağladık. 19 Ekim tarihini muhtarlar günü olarak belirledik. Muhtarların özlük haklarında SGK primlerinin devlet tarafınca ödenmesi maaşlarının artırılması üzere bir epey iyileştirmeler yaptık.

Sizlere bir de müjde vermek istiyorum. Bilindiği üzere biz hükümete geldiğimizde muhtar maaşları 97 liraydı. Bu yılbaşı 3 bin 200 lira fiyatına çıkarmıştık. Muhtarlar maaşlarının taban fiyatın altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız kıymetlendirme kararı muhtar maaşlarını 4 bin 250 lira düzeyine çıkardık. Ben icraat konuşuyorum icraat. Bugüne kadar her kelamın gerisinde nasıl durduysak bundan daha sonra da o denli duracağız.

Köy konağı usulünde inşa edeceğimiz muhtarlık binalarıyla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Yerlerini belirledik. Bu hususta çalışmalara başlıyoruz. Ankara’da sizler için hazırladığımız muhtar konuk konutunu de 19 Ekim muhtarlar gününde hizmete açıyoruz.

Afetler daha sonrası AFAD’ın gönderdiği yardımları dağıtabilmek emeliyle muhtarlara özel bir sistem kuruyoruz. Yaklaşık 2.5 yıllık bir ortanın akabinde sizlerle hasret gidermenin bahtiyarlığı içerisindeyim. Gerek koronavirüs salgınına, gerekse orman yangını ve sel felaketlerindeki gayretlerimizde muhtarlarımız daima birinci sıralarda yer aldı. Bu muhtarlarımıza milletim ismine şükranlarımı sunuyorum. Bugün bir defa daha tüm kalbimle hissettim ki muhtarlar candır.

Muhtarlarımız, yoldaştır, onlar sırtınızı dayayacağınız birer dağdır. Sizleri özlemişiz. Sizlerin de bizleri özlediğinizi görüyoruz. Bu buluşmaları taklit etmeye çalışanlar olsa da biz muhtarlarla ortamıza kimseyi sokmayız. Sizinle baht bağımız var. 24 yıl evvel bu kardeşiniz için gazeteler muhtar bile olamaz manşeti attılar. Bu tabir zihin dünyalarında muhtara verdikleri bedeli gösteriyor. Bu zihniyetin bir gecede muhtarların mühürlerini toplattığını biliyoruz. Bunları yapan CHP idi. Artık siz bunların muhtar sevici kesildiklerine bakmayın. Artık palavra yanlış konuşuyor. Muhtarın yanına sekreter koyacakmış. Bunlara inanıyor musunuz? Bunlar palavra. Şanlıurfa’da çiftçiye elektriği bedavaya vereceğini söylemiş oldu. Bu büyük bir palavra. Haydi elinde olan belediyelerde ver elektriği bedavaya. Ancak bu palavra. Zira elektrik belediyeye bağlı değil. Devlete bağlı.

İşte bugün burada biz Cumhurbaşkanı siz mahallelerinizin köylerinizin anlı ulu muhtarları oldunuz. Bir daha sonraki toplantıyı da ülkemizdeki bayan muhtarlarımızla yapmayı planlıyoruz. Birileri niçin yalnızca bayan diyebilir. Biz bayanlarla birlikte gayret etmenin ne kadar kutsal olduğunu yeterli biliyoruz.