ELİN Güç, güneş gücü modül üretiminde Avrupa’da başkanlar ortasına giriyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
ELİN Güç, güneş gücü modül üretiminde Avrupa’da başkanlar ortasına giriyor
Yeni kurulacak olan fotovoltaik modül üretim fabrikası ile ELİN Güç, 95 milyon TL yatırımla kuracağı yeni fabrikası ile kapasitesini yıllık 1 GW’ye çıkarıyor ve Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticileri ortasına giriyor.

Yerli üretimde kapasiteyi artıracak ikinci fabrika devreye giriyor

Türkiye’deki Fotovoltaik Modüllerin başkan üreticisi ve Güneş Gücü tahlilleri sağlayıcısı olan ELİN Güç, güneş gücünden Elektrik üretmeyi sağlayan Fotovoltaik güneş paneli üretiminde kapasiteyi yeni fabrikası ile 1 GW’a yükseltiyor. ELİN Güç, iki fabrikasıyla Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticileri ortasına giriyor.


Güneş panellerinin maliyet avantajları PV sistemleri kurmaya teşvik ediyor

Güneş panelleri dünya çapında gibisi görülmemiş bir popülerlik yaşıyor. Fosil yakıtlardan yenilenebilir güce geçiş bildirisi nihayet yerini buldu ve dünya çapındaki ülkeler emisyonsuz bir gelecek elde etmek için dağları yerinden oynatıyor. Güneş panellerinin maliyet avantajları, milyonlarca insanı konutlarına ve işyerlerine çatı üstü PV sistemleri kurmaya ve gezegendeki en uygun fiyatlı elektriğe erişmeye teşvik etti.


Fabrika son teknoloji üretim bantlarıyla üretimde üstün AR-GE özelliklerine sahip olacak

ELİN Enerji’nin Ankara’da faaliyete girecek yeni fotovoltoik modül üretim fabrikasının temeli üst seviye kamu kurum ve kuruluşları ile bir arada kesimin önde gelenlerinin iştirakleriyle birlikte atıldı. 2022 yılının birinci çeyreği sonunda hizmet vermeye başlayacak olan fabrika son teknoloji üretim bantlarıyla üretimde üstün AR-GE, sürat ve kaliteyi bir daha birarada sunacak.

ELİN Güç, yüksek kaliteli güneş gücü paneli dalında önde gelen markalardan biri. Amerika, Afrika ve Avrupa ülkelerine ihracat yapan ELİN Güç, yenilenebilir güç eserleri ve hizmetlerini geliştiriyor. Bilhassa de yüksek performanslı ve yüksek kaliteli fotovoltaik (PV) modülleriyle öne çıkan ELİN Güç, Sirius markasıyla pazara sunduğu PV Modüllerinde sahip olduğu teknolojjsindeki yenilikleriyle tüm dünyada isminden kelam ettiriyor.


“Kapasitemizi artırarak çalışmaktayız”

Bugüne kadar 400 MW üstü PV Güç Santrali heyetimi ve 1.000 MW’a yakın panel üretimi gerçekleştiren ELİN Enerji’nin İdare Şurası Lideri Arda Yalı, “1981’den beri “Enerji bizim işimiz” diyoruz. Yenilenebilir Güç Bölümünün Güneş Gücü alanında; Fotovoltaik Modül Üretimi, Anahtar Teslim Suram (EPC), İşletme & Bakım (O&M) ve materyal tedariği bahislerinde müşterilerimize tahliller sunmaktayız. ELİN Güç olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm iş kollarında öncü, memleketler arası standartlara uygun çalışan, teknolojik gelişmelere adaptasyon sağlayabilen, bulunduğu kesimde akla birinci gelen, en yeterli firma olmayı hedefledik ve bu hedefle kapasitemizi artırarak çalışmaktayız” dedi.


Güneş gücünden elektrik üretmenin daha ulaşılabilir maliyetlerde olmasını hedefliyor

Güneş Güç sistemleri ve Fotovoltaik Modül üretiminde uzmanlaşarak yeni kuşak yüksek verimli kristal silikon hücre üretiminin araştırma ve geliştirme (Ar&Ge) faaliyetlerine ağırlaştıklarını belirten Arda Yalı, “Ar-Ge laboratuvarımız Türkiye’nin en çağdaş laboratuvarlarından biri. ELİN modülleri tarafsız milletlerarası kalite kuruluşları tarafınca sertifikalandırılmıştır ve IEC 61215 ve 61730 gerekliliklerine uygun olarak üretilmiştir. Elin Güç olarak yüksek verimli eserler sunabilmek ismine daima araştırma ve geliştirmeyi, kaliteden ödün vermeden üretim yapmayı hedefleyen stratejimizle Ar-Ge çalışmalarımızı teknolojik gelişmelere süratle adapte olarak sürdürmekteyiz. ELİN’in Ar-Ge faaliyetlerinde ki temel maksadı verimliliği ve kaliteyi yükseltirken maliyetlerin düşürülmesidir. Güneş gücünden elektrik üretmenin daha ulaşılabilir maliyetlerde olmasını ve güneşten elde edilen elektriğin kapasitesinin önümüzdeki 10 yıl içerisinde yılda 3.000 MW’lık bir büyüme yakalayacağını düşünüyorum.” diye konuştu.
Alıntıdır