Elektrikli otomobillerde büyük indirimler ne zaman gelecek?

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod



E-arabalara olan talep son zamanlarda düştü. Yüksek indirimler artık onları beslemeli. Hırsızlığın arkasında ne var ve indirimler ne zaman gelecek.


Fırtınayı bir durgunluk izledi: devlet satın alma ikramiyesi elektrikli arabalara olan talebi hızlandırdı. Özellikle yıl sonunda, birçok alıcı hala en yüksek sübvansiyonu almak istiyordu. Yılın dönüşüyle çevresel ikramiye düştüğü için, bazı otomobiller için artık bir kuruş yok (aşağıya bakın). Sonuç olarak, talep önemli ölçüde düştü. Bu nedenle, içerdekiler, üreticilerin e-arabalarına olan ilgiyi yeniden canlandırmak için önemli indirimler yapmasını bekliyor.


Yılın ikinci yarısında artan indirimler


Şu anda, endüstrinin hala birikmiş siparişlerini kapatmak için yapması gereken çok şey var. Ancak uzmanlar, yılın ikinci yarısı için daha şimdiden artan fiyat indirimleri bekliyorlar.


Çünkü azalan ilgi şimdiden açıkça görülüyor: “Auto Motor und Sport Mo/ove” dergisi bayi çevrelerinden Nisan 2022’ye kıyasla sipariş sayısının yüzde 40 düştüğünü bildirdi.

Devlet çevre primi: Şimdi ne geçerli?


40.000 Euro’ya kadar e-araba alımı, yılbaşından bu yana önceki 6.000 Euro (artı üretici payı) yerine 4.500 Euro ile sübvanse edildi. 65.000 Euro’ya kadar olan daha pahalı modeller için 5.000 Euro yerine 3.000 Euro var. Plug-in hibritler aşamalı olarak kullanımdan kaldırılıyor. Para artık zanaatkarlar ve işletmeler için değil, yalnızca özel alıcılar için mevcuttur. Buradaki değişiklikler hakkında daha fazla bilgi edinin.


Bu gerileme ancak iki önlemle tersine çevrilebilir: daha kısa teslimat süreleri ve fiyat indirimleri: “Elektrikli araç satışları beklentilerin altında kalmaya devam ederse, üreticilerden daha fazla indirim ve fiyat indirimi göreceğiz” diyor Philipp Sayler von Amende, başkanı. çevrimiçi yeni araba değişimi “carwow.de”, dergi. “Özellikle son haftalarda indirimlerin yeniden arttığı bir trend var.”


Ve belli ki bu eğilim sona ermekten çok uzak.