Destici’den ‘et almıyorum kuzu kestiriyorum’ açıklaması: Anadolu bu geleneği bilir

YuvarlakMasa

Global Mod
Global Mod
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Lideri Mustafa Destici, daha evvel katıldığı bir programda “Kasaptan et almıyorum, kuzu kestiriyorum” sözlerini kullanmış, bunun üzerine başta toplumsal medyada olmak üzere hayli reaksiyon almıştı. Destici, kelamlarının yanlış anlaşıldığını belirterek hususla ilgili bir açıklama yaptı.

‘ANADOLU BUNU BİLİR’

BBP başkanı şu biçimde konuştu:

“Biz kalabalık bir aileyiz. Ben köylü çocuğuyum, hala çiftçilik yapıyorum. Kendi yediğimiz elmayı, peyniri kendimiz yapıyoruz. Ekmeğimizi, buğdayımızı kendimiz yetiştiriyoruz. Benim fazla vaktim olmuyor fakat boş vakit içinderımı orada değerlendiriyorum. Etle ilgili kendi hayatımı anlattım. Anne, baba, 9 kardeş, 7 gelin, 25 torun kalabalık aileyiz. 10 haneye farklı ayrı yerinden alıyorsunuz, kendiniz üretiyorsunuz. Daha ucuza mal edersiniz. Ben bunu anlatmak istedim. Anadolu bunu bilir. Kışa girerken aileler kışlık etlik keserler ve o kışı çıkarırlar.

‘İNSANLARIMIZ BU GELENEĞİ ÖĞRENMİŞ OLDULAR’

Yanlış anlayarak yorum yapanlara bir şey demiyorum. Lakin güzel niyetli olmayan tenkitler var. Gerçek bulmuyorum. Biz de natürel siyasetçiler olarak lafın nereye gideceğini konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Biz şöyleki sanıyoruz; tahminen gençlerimiz Anadolu’da kışlık kesiti bilemeyebilir. Bizim kalabalık bir çekirdek aile olduğumuzu bilemeyebilir. Bunu 10 haneye paylaştırdığımızı bilemeyebilir. Demek ki bunu ayrıntılandırarak anlatma konusunda deneyim edinmiş oldum. Bir manada da insanlarımızın değerli kısmı bu geleneği öğrenmiş oldular.”