Davutoğlu’ndan ‘Dövize endeksli mevduat’a ait sert tenkit: Faizle gayret nedir nazarancekler

YuvarlakMasa

Global Mod
Global Mod
Gelecek Partisi önderi Ahmet Davutoğlu Ankara’nın Elmadağ ilçesinde STK, Kanaat Liderleri ve Basın Mensupları ile bir ortaya geldiği görüşmede yaptığı konuşmada iktidar ile yollarını niye ayırdığına da değinirken Türk lirasının döviz karşısında kıymet kaybetmesiyle bir arada iktidarın, Dövize Endeksli Mevduat Hesabı sonucuna yönelik reaksiyon gösterdi.

FETÖ’nün soru çalması ile yakın vakitte gündeme gelen mülakatların birbirinden rastgele bir farkı olmadığını vurgulayan Davutoğlu, iktidarı ‘adaletsiz’ diyerek eleştirdi.

‘ZİRAAT BANKASI, EMLAK OFİSİ ÜZERE OLDU’

Davutoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyleki:

”Ziraat Bankası, emlak ofisi üzere arazi satıyor. birebir vakitte faizle… Bunlar milletin ahını alıyor. Ah alan iflah olmaz. Bizim milletimiz çalışkan millettir. Benim babamın bana öğrettiği bir Anadolu duası vardır. Beni, milletimi kimseye muhtaç etme diye. Bunlar muhtaç etti.

KURLA, FAİZLE GAYRET NEDİR GÖRECEKLER

Kur muhafazalı faiz hesabı diyorlar. Kimden alıp vereceksiniz? Vergilerimizden alıp o hesap sahiplerine verecekler. Nitekim kurla, faizle gayret nedir nazarancekler. Bir öğretim nazaranvlisi olarak gençlerin durumunu gördükçe yüreğim yanıyor.

MİLLETİMİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRTMEM

kimi vakit yolunuz nerede ayrıldı diye soruyorlar. İşte bu yolsuzluklar yüzünden ayrıldı. Ben kimseye milletimin hakkını kimseye yedirtmem. Yakınlarımızı devlete sokmayın dedik; damatlarınızı sokmayın dedik. FETÖ, soru çalarak kendi yakınlarına yer açtı; bunlar da mülakatla. Adalet, vicdan işidir. Adalet, insan onuruna bakılırsa ömür demek, ideolojisi, kökeniyle, Türk’ü ile Kürt’ü ile, Alevisi ve Sünnisi ile tüm hayat ideolojileri ile eşit kurallarda yaşaması demek.

HALKIN GÖNLÜNDEKİ MAKAMA TALİBİZ

Babalar, çocuklarına harçlık verememe kahrı ortasında; çocuklar da harçlık isteyememe külfeti ortasında. Biz her sıkıntıya deva bulmaya geliyoruz. Tüm siyasi partilerine davette bulunuyorum; herkes birbiriyle konuşsun. Bize şahsi çıkarlarımız düşünmek yakışmaz. Onlara boyun eğmektense makamı terk etmeyi tercih ederim. Biz halkın gönlündeki makamı talep ederiz.

ONLARIN BESİNİ RANT

Muhalefet partileriyle bir ortaya gelerek yarını konuşuyoruz. Problem seçim değil, ülkenin istikbali. Keşke iktidar da bir ortaya gelip dinlese ancak onların besini rant, onların besini haksızlık.”