Bu otoyollarda kalabalık oluyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod



Tablo haftalardır aynı: Cuma gününden itibaren kayak bölgeleri yönündeki rotalar doluyor, Pazar günü arabalar ters yönde sıralanıyor.


Dağa mı yoksa kros kayak pistine mi? Kış gerçekten yeniden gaza basıyor ve kış sporlarına olan isteği artırıyor. Ancak kış sporları alanlarına gitmek için önce araba kullanmak zorunda olanların, önümüzdeki hafta sonu (10-12 Şubat) çok sabırlı olmaları gerekecek.


Auto Club Europa’ya (ACE) göre, Alpler’deki iyi kar koşulları ve alçak sıradağlar gerçek bir “acele” sağlıyor.


ADAC’a göre, özellikle güney Almanya’daki tipik geliş ve gidiş yolları bazen “aşırı derecede kalabalık ve sıkışık” oluyor. Ancak sadece otoyollarda değil, tali yollarda da çok şey oluyor.


Kış tatili Saksonya ve Thüringen’de başlıyor, Mecklenburg-Batı Pomeranya’da devam ediyor ve Saksonya-Anhalt’ta bitiyor. Bir de tatile bağlı olmayan tatilciler olduğu gibi, günübirlik gelenler ve hafta sonu gidenler de var.


Birçoğu Alplere veya alçak sıradağlara gitmek istiyor


Cuma günü banliyö trafiği, özellikle öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar büyükşehir çevresindeki güzergahlarda yüksek trafik sıkışıklığı riskine neden oluyor.


Cumartesi günü klasik varış yolları doluyor. A7, A8, A95 ve A99 otoyollarında Alpler istikametinde özellikle cumartesi sabahları trafik sıkışıklığı riski artıyor – cumartesi ve pazar öğleden sonraları ters istikamette doluyor.


Alçak sıradağlardaki ilgili yollar da dolmaktadır. Saksonya ve Thüringen’de kış tatilinin başlangıcı Harz Dağları ve Ore Dağları’nda kendini hissettiriyor.


Bunun dışında kulüplere göre trafik ülke çapında normal bir şekilde akmalı. Ancak: Şantiyeler, kazalar, tam kapanmalar ve kış havası nedeniyle gecikmeler olabilir.


ACE ve ADAC, aşağıdaki rotalarda (genellikle her iki yönde) olası trafik sıkışıklığını ve gecikmeleri göz önünde bulundurur:

  • A1 Lübeck – Hamburg – Bremen – Dortmund – Köln
  • A2 Hannover – Berlin
  • A3 Frankfurt/Main – Würzburg – Nürnberg – Passau
  • A4 Dresden – Erfurt – Kirchheimer Dreieck
  • A5 Frankfurt/Main – Karlsruhe – Basel
  • A6 Heilbronn – Nürnberg
  • A7 Würzburg – Ulm – Füssen/Reutte
  • A8 Karlsruhe – Stuttgart – Münih – Salzburg
  • A9 Berlin – Halle/Leipzig – Nürnberg – Münih
  • A10 Berlin Yüzük
  • A72 Chemnitz – Hof
  • A81 Heilbronn – Stuttgart – Singen
  • A93 Inntal – Kiefersfelden üçgeni
  • A95/B2 Münih – Garmisch-Partenkirchen
  • A99, Münih’i bypass ediyor
Avusturya ve İsviçre’de de gecikmeler


Kulüplere göre, hafta sonu Avusturya ve İsviçre’deki kış sporları alanlarına erişim yollarında gecikmeler yaşanabilir. Çünkü ADAC’a göre acele artıyor. Ayrıca Avusturya’nın bazı federal eyaletleri ve İsviçre’nin kantonları da tatilde.


Transit güzergâhlarında yolcuların da buna hazırlıklı olması gerekiyor. En yoğun trafiğin Cumartesi ve Pazar günleri sabah ve öğleden sonra geç saatlerde olması bekleniyor.


Avusturya’daki tipik trafik sıkışıklıkları, Tauern, Inntal ve Brenner otobanları, Fernpass yolu ve Tirol, Salzburg ve Vorarlberg federal yollarıdır. Autoclub, İsviçre için Gotthard rotasını, Graubünden, Bernese Oberland, Valais ve Orta İsviçre kayak bölgelerine erişim yollarını adlandırıyor.


ACE, Cuma akşamı Gotthard güzergahındaki tünelin kuzey girişinde trafik sıkışıklığı bekliyor. Bu cumartesi sabahları için de geçerlidir. Hafta sonu boyunca güney portalının önünde de trafik sıkışıklığı meydana gelebilir. Bir saati aşan bekleme sürelerinde ACE, San Bernardino (A13) üzerinden alternatif bir rota önerir.


Dönüş yolculuğunda Avusturya’dan Almanya’ya sınırlarda daha kısa bekleme süreleri olabilir. ADAC şu anda yarım saatten fazla olduğunu varsaymıyor.


Walserberg (Salzburg – Bad Reichenhall), Kiefersfelden (Kufstein Süd – Kiefersfelden) ve Suben (Ort i. Innkreis – Pocking) geçişlerinde ne kadar beklemeniz gerektiği, Avusturyalı altyapı şirketi Asfinag’da çevrimiçi olarak görülebilir.