Borsa İstanbul’da Gong Konya Kağıt için çaldı

PembePembe

New member
32 yıldır Konya’da kağıt üretim, karton ambalaj ve defter üretim, İstanbul Güneşli’de karton ambalaj üretim tesisleri olmak üzere 4 ana üretim ünitesi ile bölüme daima bedel yaratmaya devam eden dalının öncü kuruluşlarından, Bera Holding’in iştiraki Konya Kağıt’ın halka arz süreci tamamlandı. Konya Kağıt’ın payları, 26 Kasım 2021 tarihinde Borsa İstanbul’da düzenlenen Gong Merasimi ile Ana Pazar’da süreç görmeye başladı.

130 milyon TL ödenmiş sermayesi bulunan Konya Kağıt’ın 1 TL nominal bedelli 26 milyon adet hissesi Halk Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığıyla 18-19 Kasım tarihlerinde 6,95 TL fiyattan halka arz edildi. Konya Kağıt A.Ş. payları için sabit fiyatla talep toplama suretiyle yurtiçi kişisel yatırımcılara tahsisat meblağının yaklaşık 2,5 katı, yüksek başvurulu yatırımcılara tahsisat meblağının yaklaşık 7,6 katı, yurtiçi kurumsal yatırımcılara ise tahsisat fiyatının yaklaşık 4,7 katı talep geldi.

Halka arzda 56 bin 758 yatırımcı 115.033.895 adet talep iletirken, gelen talep fiyatı 799,5 milyon TL oldu. Borsa İstanbul’da bugün düzenlenen Gong Merasimi ile bir arada Konya Kağıt sermayesinin yüzde 20’sini temsil eden hisseler “KONKA” koduyla süreç görmeye başladı.



Konya Kağıt A.Ş. paylarının birinci süreç günü için düzenlenen Gong Merasimi; Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Bera Holding İdare Heyeti Lideri Erol Kaya, Konya Kağıt A.Ş. Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe, Bera Holding, Konya Kağıt ve Halk Yatırım’ın yöneticileri ve davetlilerin iştirakiyle gerçekleşti.

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun: “Konya Kağıt, teknolojik birikimi yüksek ve ihracatımıza kıymet katan fazlaca değerli bir şirketimizdir.”

Konya Kağıt’ın halka arzı ötürüsıyla düzenlenen Gong Töreni’nde yaptığı konuşmada Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Konya Kağıt’ın bugün süreç görmeye başlaması niçiniyle düzenlenen halka arz merasimine, borsamıza beğenilen geldiniz. Konya Kağıt, teknolojik birikimi yüksek ve ihracatımıza paha katan epey değerli bir şirketimizdir. Ayrıyeten Konya Kağıt, ormanları muhafazayı, etrafa ziyanı engellemeyi, hayvan haklarına saygılı olmayı taahhüt etmiş ve uygulayan bir şirketimizdir. Bu hassas yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum. Bu hassas yaklaşım, artık ömrün her alanında, gerek toplumsal hayatta olsun, gerekse finansal hayatta olsun, gösterilmektedir. Biz de Borsa İstanbul olarak sürdürebilirlik manasında bu hassas yaklaşımı sergileyen şirketlerden bir sürdürülebilirlik endeksi hesaplıyoruz. Geçen ay endekste hesaplama metodolijisini değiştirdik ve endekse girebilme kriterlerini yükselttik. Endeksimize dâhil olabilecek şirketlerimizin tarifini genişlettik. Daha fazlaca şirketlerimiz bu endeksimize dâhil olabilir hale geldi. hem de üzerine bir fon kurulmasını sağlayacağız. Ayrıyeten bu endekslerin üzerine bir vadeli süreç mukavelesi oluşturacağız. bu biçimdece Borsamızın raflarındaki sürdürülebilirlik odaklı mamüllerin çeşitliliğini artıracağız. Bu temaya yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıları sermaye piyasamızla buluşturmaya devam edeceğiz. Ben de en kısa müddette Konya Kağıt’ı ve daha epey şirketimizi bu endeksimiz ortasında görmeyi istek ediyorum. Konya Kağıt toplam 181 milyon TL ve 55 bin yatırımcıya ulaşarak başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Halka arz geliri ile yatırımlarına devam edecektir. Bu başarılı halka arzdan dolayı emeği geçen herkese, tüm şirket çalışanlarına, aracı kurumuna teşekkürlerimi sunuyorum. Konya Kağıt’a Borsamız ailesine hoşgeldiniz diyorum. Sermaye Piyasalarına iyi olmasını diliyorum.” dedi.

Merasimde konuşan Bera Holding İdare Heyeti Lideri Erol Kaya, “Bildiğiniz üzere, Konya Kağıt A.Ş’ni de bünyesinde barındıran Bera Holding 2012 yılından beri Borsa İstanbul’da Yıldız Pazar’da süreç görmektedir. ötürüsıyla kümemiz uzun bir Borsa deneyimine sahip. Bu sefer, kümemizdeki bir şirketin Borsa’da süreç gorecek olmasının heyecanını yaşıyoruz. Konya Kağıt A.Ş, Konya’da konseyi kağıt fabrikası, matbaa/ambalaj tesisi, defter fabrikası ve İstanbul Güneşli’de bulunan matbaa/ambalaj tesisi ile 32 yıldır faaliyetini sürdüren bir sanayi şirketidir. Kurulduğu günden bugüne daima üretimini artıran, çeşitlendiren şirketimiz kesintisiz olarak İSO birinci 500 yahut ikinci 500 listesinde yer almaktadır. Türkiye’de yazı tabı kağıdı üreten 4 tesisten birisidir ve Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 25’i Konya Kağıt A.Ş tarafınca karşılanmaktadır. Türkiye’de yazı tabı kağıt üretiminin 254 ton olması ve bunun iki katı da ithalat olması, internet üzerinden alışverişlerin artmasıyla, ambalaj muhtaçlığının artması, etraf şuurunun gelişmesine paralel olarak plastik eserlerden kağıt eserlere bir geçiş olması üzere ögeler dikkate alındığında kağıt dalının önünün açık olduğu görülmektedir. Bilhassa son senelerda daima kar üretmesi niçiniyle şimdi her yıl temettü dağıtma potansiyeline sahip bu şirketimizin Borsa’da süreç görmeye başlamasıyla güç kazanacağını ve hem de Borsa İstanbul’a bedel katacağını düşünüyoruz. Bera Kümesi olarak tüm şirketlerimizi birebir gemide kabul ederek finans planlaması ve idaresini konsolide olarak ele alıyoruz. bu biçimde baktığımızda, halka arzla elde edilen gelirin kümenin esasen yeterli olan konsolide finansal yapısını daha da pekiştirdiği bir gerçektir. Sanayi şirketleri ülke kalkınmasının itici gücüdür. Ülkelerin kalkınması sanayi şirketlerinin başarısına endeksli olarak şekillenmektedir. Sanayi şirketlerinin başarısı ise kuvvetli bir sermaye yapısı ile mümkün olmaktadır. Konya Kağıt A.Ş’nin kümenin sermaye yapısını güçlendirmek üzere attığı bu adımın güzel bereketli olmasını diliyoruz ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Gong merasimi hakkında görüşlerini bildiren Konya Kağıt A.Ş. Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe ise, “Köklü bir geçmişe sahip olan şirketimizin halka açılmasıyla bir arada yatırımcılardan bu kadar ağır ilgi görmesi bizleri çok keyifli etti. Konya Kağıt A.Ş. olarak bundan daha sonraki maksadımız Türkiye’de üretimi olmayan, ithalat ile karşılanan kimi katma bedeli yüksek kağıt cinslerine yatırım yapmak olacak. Bu yatırımlarımızın gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin cari açığına büyük katkı sağlayacağımızı öngörüyoruz. Konya Kağıt, yatırım projeleri yanında sürdürülebilirlik ile ilgili çalışmalarına da orta vermeden devam etmektedir. Sürdürülebilirlik stratejimizde mottomuz, “Global Düşün, Üniversal Uygula”dır. Dünyada 2,1 milyar insan pak suya erişimde düşünce yaşıyor. 840 milyon insanın ise elektriğe ulaşım imkanı ne yazık ki bulunmuyor. Konya Kağıt yaptığı yatırım ve inovatif çalışmalarla bölümde ortalama su kullanması 8-10 m3/ton kağıt iken 4,5 m3/ton kağıt düzeylerine düşürerek gelecek kuşaklara olan sorumluluğunu yerine getirmektedir. Halka arz sürecinde gece gündüz çalışmalarını sürat kesmeden sürdüren Konya Kağıt ile Bera Holding yöneticileri ve çalışanlarına, Halk Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum üyelerine, Sermaye Piyasası Kurulu’na, Borsa İstanbul’un tüm yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” dedi.