Biden İdaresi, Fidyecilerin Kullandığı Kripto Para Borsalarına Baskı Yapacak

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Son vakit içinderda ABD’de siber akınlara karşı sert bir çaba başladığını görüyoruz. Bilhassa ABD Lideri Joe Biden haleflerine kıyasla siber güvenliği ve fidye yazılımı kümeleriyle çabayı epey daha fazla ciddiye alıyor.

Wall Street Journal haberine nazaran, fidye çetelerinin kurbanlardan aldıkları dijital paraları gerçek paraya çevirip aklayabilmek için kullandıkları kripto para cüzdanlarının açıldığı borsalara Biden idaresi tarafınca baskı yapılacak. bu biçimdece saldırganların dijital para üniteleri sayesinde izlerini kaybettirmesinin zorlaşacağı düşünülüyor.

Fidye yazılımı çetelerinin en büyük motivasyonu genelde para kazanmak olduğu için, akınların devamının gelmemesi için kaynakların kurutulması gerektiği düşünülüyor. Ransomware kurbanı olan kimseler fidyeyi saldırganlara ödediğinde, bu dijital paralar çete tarafınca oluşturulan cüzdanlara aktarılır ve çabucak sonrasında parayı aklamak için birtakım hizmetler kullanılır. En sonda ise bildiğimiz kripto para borsaları sayesinde olağan para olarak çekilir.

Biden idaresi ve ABD’li yetkililer fidye yazılımı çetelerinin faydalandığı borsalara bunu engellemek için proaktif bir yaklaşım geliştirmeleri gerektiğini söylüyor ve aksi biçimde yaptırım uygulayabileceklerini lisana getiriyor.