Arabadaki ilk yardım çantasının içindekiler: Orada olmalı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod

Acil bir durumda gerektiği gibi yardım edebilmek için arabanızdaki ilk yardım çantası tüm önemli öğelerle dolu olmalıdır. İçinde olması gerekenleri buradan okuyabilirsiniz.

Bir kaza anında etkili ilk yardım sağlayabilmek için ilk yardım çantanızın tam dolu olması önemlidir. Bu nedenle satın alırken en son 2022 yılında revize edilen ve iki maske taşıma zorunluluğu ekleyen DIN standardı 13164’e uygun olduğundan emin olun. Standarda göre, bu dahil edilmelidir:

• 1 adet yapışkan sıva, DIN 13019-A, 5 mx 2,5 cm
  • 4 yapışkanlı bandaj, DIN 13019-E, 10 cm x 6 cm
  • 2 ilk yardım çantası, DIN 13151-M
  • 1 bandaj paketi, DIN 13151-G
  • 1 bandaj paketi, DIN 13151-K
  • 1 bandaj bezi, DIN 13152-A, 60 cm x 80 cm
  • 6 kompres, 10cm x 10cm
  • 2 sabitleme bandajı, DIN 61634-FB-6
  • 3 sabitleme bandajı, DIN 61634-FB-8
  • 1 üçgen bez, DIN 13 168-D
  • 1 kurtarma battaniyesi, 210 x 160 cm
  • 1 adet ilk yardım makası, DIN 58279-A 145
  • 4 tek kullanımlık eldiven, DIN EN 455
  • 1 ilk yardım kitapçığı
  • Cilt temizliği için 2 adet ıslak mendil
  • 1 adet 14 parça hazır alçı seti
  • 1 ilk yardım çantası makası DIN 58279 – A 145
  • 2 adet tıbbi ağız ve burun koruyucusu, en az tip 1, DIN EN 14683’e göre (Şubat 2023’ten beri yeni)
İlk yardım çantasındaki bir parçayı kullandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede yeniden doldurmalısınız. Tek tek bileşenlerin tümü eczaneden temin edilebilir. Böylece yeni bir ilk yardım çantası almanıza gerek kalmaz.

Aracınızdaki ilk yardım çantasının eksiksiz olup olmadığı genellikle trafik kontrollerinde kontrol edilmez. Yine de, bir kaza anında ilk yardım görevlisi olarak elinizin altında olması için her zaman eksiksiz olmalıdır.

Bu parçalar düzenli olarak değiştirilmelidir

İlk yardım çantasındaki bazı bileşenlerin üzerlerinde kendi son kullanma tarihleri vardır ve sınırlı raf ömürleri nedeniyle düzenli olarak değiştirilmeleri gerekir. Bu steril bandajlar, yani bandaj paketleri, kompresler, bandaj havluları, flasterler ve ıslak mendiller için geçerlidir. Mağazalarda değiştirilmesi gereken bu bileşenleri eksiksiz bir yedek set olarak temin edebilirsiniz.