Analistler, İşletmelerin Windows 11’e Çabucak Geçmesini Önermiyor

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Kısa bir süre çıkış yapan Windows 11 işletim sisteminin yeni güvenlik özellikleriyle geldiğini biliyoruz. Fakat analist firma Gartner, işletmelere Windows 11’i benimsemedilk evvel hazırlanmaları gerektiğini söylüyor ve çabuk etmekten kaçınmalarını tavsiye ediyor.

Gartner’ın araştırma lider yardımcısı Stephen Kleynhans, işletmelerin Windows 11 22H2 sürümünü beklemelerini öneriyor. Şu andaki beklentilerimize bakılırsa bu güncelleme 2022 yılının ikinci yarısında sunulacak. Şirkete bakılırsa işletmeler, ortada geçen bu süreçte Windows 11‘i değerlendirmeye almalı.

Kleynhans, işletmelerin Windows 11’i benimsemek için niye bir yıl beklemeleri gerektiği konusunda kesin bir cevap vermedi. birebir vakitte, işletmelerin ve bilhassa de büyük şirketlerin, tüm işleyişin olağan biçimde ilerlemesi için rastgele yeni bir işletim sistemi duyurusundan daha sonra en az birkaç ay beklemesi aslına bakarsan mantıklı bir atılım.

Öte taraftan, yeni güvenlik ve kararlılık güncellemelerini beklemek, yeni bir işletim sisteminin olgunlaşması için vakit vermek her vakit akla yatkın. Ayrıyeten birebir şey Windows 11 şoförleri için de geçerli diyebiliriz. Bu süreçte BT takımları de tüm iş uygulama ve sistemlerini Windows 11 ile uyumlu hale getirmek için vakit bulabilir.

Analist firma, Windows 11’in PC alanında yeni bir çağdaş temel oluşturduğuna inanıyor. Windows 10’un ‘Windows As A Service’ modeliyle ilgili sorun, eski donanım ve yeni özellik kümeleri içindeki bulanık çizgilerdi. Windows 10 altı yıldır piyasada ve tüm Windows 10 takviye uygulamalarının ve özelliklerinin 5 yıllık donanımın altında uygun bir biçimde çalışmasını sağlamak güç olabilir.

Microsoft, Windows 11 ile geliştiricilere hem yeni tıpkı vakitte eski donanımı desteklemeye çalışmak yerine daha yeni platformları desteklemek emeliyle aktüel sistem ihtiyaçlarıyla bir arada yeni bir temel oluşturdu. Bu niçinle Gartner, her insanın Windows 11’e yükseltmek için vakte gereksinimi olduğunu söylüyor ve Windows 11’in gerçek istikamette atılmış bir adım olduğuna inanıyor.