AK Parti’den CHP’ye geçmişti: ASKON şube başkanlığı nazaranvinden alındı

YuvarlakMasa

Global Mod
Global Mod
Diyarbakır’da ortalarında AK Parti Genel Merkezi Uyuşturucuyla Çaba Kurul Başkanlığı ve 2019 Mahallî Seçimlerinde AK Parti Kayapınar Belediye Lider Adayı olan Avukat Cevdet Nasıranlı’nın yanı sıra; Belediye Meclis Üyesi, ilçe yöneticisi, muhtar ve iş insanlarının bulunduğu 20 kişi istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmıştı.

ASKON ŞUBE BAŞKANLIĞI VAZİFESİNDEN ALINDI

Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan 20 şahsa, Genel Merkez’de yapılan merasimle rozetlerini Genel Lider Kemal Kılıçdaroğlu takmıştı. Avukat Cevdet Nasıranlı, CHP’ye katılması daha sonrası Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanlığı bakılırsavinden alındı.

‘TÜRKİYE TOPLUMUNDA FAYDA DEĞİL, ZİYANI OLAN BİR DAVRANIŞ’

misyondan alınma öne sürülen sebebinin sebebini bilmediğini belirten eski ASKON Diyarbakır Şube Lideri Cevdet Nasıranlı, şu tabirleri kullandı:

“bakılırsavden alınmam beklediğim bir şey değildi. Bizim bulunduğumuz sivil toplum örgütü, iş adamları alanında bir sivil toplum örgütü. İş dünyasında her görüşte beşerler olur. ötürüsıyla biz hiç bir vakit STK kimliğimize siyasi görüşümüzü birbirine katmadan bir çalışma içerisindeydik. Ben hem de siyasi kimliği olan biriyim. bu biçimde bir tercihte bulunduk.

Bu tercihten daha sonrasında genel merkezin bize bilgi vermeden inisiyatif alıp adeta siyaseti angajman olmuş bir vaziyette bu biçimde bir çıkış yapması açıkçası bizi üzdü. Bu sonucu Türkiye toplumunda fayda değil, ziyanı olan bir davranış olarak görüyorum.

‘ÇOK BÜYÜK BİR HEZİMET YARATACAK’

Ben görüşlerimi rahatlıkla ve açık yüreklilikle lisana getiren bir kişiselyetim. Ak Parti içerisinde bulunduğum süreç içerisinde de bu bu biçimdeydi. Gerek bu ekonomik süreçte alınan yeni kararları da fazlaca üst perdeden eleştirdim. Daha evvelki süreçlerde de biroldukca mevzuda tenkitlerim olmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yer alıyorum. Partinin üyesiyim fakat yanlış gördüğüm bir durum olmuş olsa orada da tenkitlerimi devam ettiririm. ötürüsıyla biz ekonomik manada yapılan çalışmalarda Ak Parti’nin yanlış usuller kullandığını lisana getirirken ASKON genel merkezini görüşünün haricinde bir görüş sergiledim.

Ben inandığını en üst perdeden lisana getirerek görüşümü beyan ettim. Bu alınmanın çeşitli okumaları olabilir. Bu ülkeyi kutuplaştırmaya, dehşet tesiri yaratma manasına gelir. Bunun yanlışsız bir adım olduğuna inanmıyorum ve bu hayli büyük bir hezimet yaratacaktır.”