Aile içi aktivitelerin artırılmasının çocuklar üstündeki tesirleri

KeDiDiRKeDi

New member
Aile içi aktivitelerin artırılmasının çocuklar üstündeki tesirleri
Çocuklarınızla bağ kurmak kıymetlidir, bu bağın sağlıklı kurulması yalnızca çocuklarınıza değil size de fazlaca yeterli gelecektir. Çocuklarınızla az vakit geçirdiğiniz için endişelenmek yerine bu vakitleri hem kendiniz hem çocuğunuz için unutulmaz anlara çevirebilirsiniz.

Ailece yemek yiyin

Çağdaş dünya ile birlikte, bütün aile üyelerinin tek bir masa etrafında toplanması ve vakit geçirmesi güçleşti. Aile üyeleri çalışıyor, her insanın meskene geliş saatleri farklılaşıyor, çocukların okullarda geçirdikleri vakitler farklılık gösteriyor, dahası çocuklar okuldan daha sonra da hobileri ya da derslerine katkı için ek kurslara katılıyorlar. Bu durumda, bir masanın etrafında ailecek bir akşam yemeği yemek epeyce mümkün gözükmüyor. Ancak bu kadar da imkansız değil ve birlikte bir yemek üzerine sohbet etmek var olan tüm aile bağlarını epey kuvvetlendirebilir.

Uyku vakti rutini uygulayın

Uyku öncesi, çocuklarınızla sevgi bağı kurmak için en uygun vakittir. En az yarım saat birlikte vakit geçirmeye fazlaca çaba edin. Diş fırçalayın, yatağa uzanın, göz göze temas kurun, kıssa okuyun, sohbet edin ve sevginizi yalnızca kelamla değil hareketle de gösterin.

Sabah rutini kurun

Sabah çocuklarınız uyandığında yalnızca 5 dakikanızı bile ayırmanız kâfi. Sarılmak, konuşmak yahut küçük oyunlar oynamak güne memnun başlamalarını sağlar.

birlikte yemek yapın

Akşam yemeği hazırlığını eğlenceli hale getirmek sizin elinizde. Herkes kendi materyallerini seçerek pizzasını yapabilir, pastanızı yapıp süsleyebilir ve eğlenceli tabaklar hazırlayabilirsiniz.

İdman yapın

Çocuklar ebeveynleriyle oynamayı sever. birlikte idman yapmanın ise biroldukça avantajı var; aranızdaki bağı kuvvetlendirir, çocukları meşgul eder ve kalori yakmanıza yardımcı olur.

Konuşma saati belirleyin

Yalnızca birbirinizle konuşabileceğiniz ve teknolojik hiç bir aletin olmadığı bir vakit dilimi belirleyin. Onlara nitelikli sorular sorarak keyifli sohbetler yapın. Onları dinleyin. Çocuğunuzun gözlerindeki ışıltıyla epey keyifli olacaksınız.

birlikte mesken işleri yapın

Çocuklar yardım etmeyi severler. Ailelerine konut işlerinde yardım eden çocuklar, kendilerini kıymetli hisseder ve aile ilgileri kuvvetlenir, özgüvenleri artar.

Çocukların oyunlarını oynayın

Telefon, tablet üzere teknolojik aletler çocukların hayatlarında değerli bir yere sahip. Çocukları bu ekranlardan vazgeçirmek yerine onları anlamaya çalışın. Çocuğunuzun oynadığı oyunları öğrenip, bir arada onlarla oyun oynayın.

Fotoğraf ve görüntü çekin

bir arada anılar oluşturun. Meskende ya da seyahatler düzenleyerek fotoğraflar çekin. birlikte eğlenmenin tadını çıkarın.
Alıntıdır