2022 Model iMac Pro, M1 Pro ve Max Çipleri İle Gelebilir

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Apple’ın iMac Pro ismini taşıyan yeni kuşak bir iMac model üzerinde çalıştığı ve 2022 yılında piyasaya sürüleceği öne sürüldü. Dylandkt’e nazaran aygıt, MacBook Pro modelleri ile duyurulan M1 Pro ve M1 Max çiplerinden gücünü alacak.

Apple’ın yaklaşmakta olan ‌iMac‌’i bu yılın başlarında piyasaya sürülen 24 inçlik ‌iMac‌’ten ayırt etmek için “Pro” ismini kullandığı söyleniyor. Dylandkt, ‌M1‌ Pro ve Max çipsetlerini kullanacağından Apple’ın onu “Pro” bir aygıt olarak gördüğünü ve dahili olarak ‌iMac‌ Pro olarak isimlendirdiğini söz ediyor.


Sızıntıyı yapan kişi, iMac’in ProMotion teknolojisine sahip 27 inç küçük LED ekrana sahip olacağını argüman etse de evvelki kimi söylentiler yeni jenerasyon iMac’in daha büyük bir ekrana sahip olacağı tarafındaydı. 24 inç ‌iMac‌’in bilakis ‌iMac‌ Pro’nun koyu çerçevelere sahip olacağı ve çerçeve boyutunun küçülebileceği de söylentiler içinde. Tasarım açısından, 24 inç iMac, Pro Display XDR’ye benzeyebilir ve Apple görünüşe bakılırsa makine için Face ID’yi de test etmiş. Öte yandan, bu onaylanmış bir özellik değil.

Temel model ‌iMac‌, 16 GB bellek ve 512 GB depolama alanına sahip olacak ve tüm modellerde MacBook Pro’ya benzeri bir HDMI temas noktası, bir SD kart yuvası ve birkaç USB-C/Thunderbolt ilişki noktası bulunacak. Ayrıyeten güç adaptöründe bir Ethernet ilişki noktası olacağı söyleniyor.

Dylandkt, ‌iMac‌’in 2.000 dolar yahut üzerinde bir başlangıç fiyatına sahip olacağını ve 2022’nin birinci yarısında piyasaya sürüleceğini söylüyor. Yaklaşan ‌iMac‌ Pro, mevcut Intel tabanlı 27 inç ‌iMac‌ modellerinin yerini alacak.