Windows 11 Yüksek Bellek Kullanım Sorunu Tahlile Kavuşuyor

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Microsoft, Windows 10 2004 yahut üzerindeki sürümler için Windows 11 yükseltmesini yakın vakitte yayınlanmıştı. Ayrıyeten yeni işletim sisteminin ISO belgeleri yayınlandı ve pak suram yapmak mümkün.

Yeni işletim sistemiyle birlikte kimi yeni özellikler ve tasarım geliştirmeleri yapılsa da, birtakım kullanıcılar inanılmaz derecede yüksek bellek kullanmasıyla karşı karşıya kalıyor. Windows 11’i yükleyen kullanıcılar tarafınca epeyce sayıda performans sorunu bildirildi.

AMD, performans sıkıntısının Windows 11’in yeni güvenlik özelliğinden kaynaklandığını onaylamıştı ve bu ay ortasında bir yama yayınlanacağından bahsetmiştik. Lakin Microsoft’un bir daha tasarladığı Belge Gezgini’nden (explorer.exe) kaynaklanan diğer değerli bir yanılgı var.

Evrak Gezgini (explorer.exe) Bellek Kullanım Sorunu

Kullanıcılar, Windows 11 yüklü sistemlerinin çok bellek yüksek kullanmasından müzdarip olduğunu lisana getiriyor. Nihayetinde ise oyunlar da dahil olmak üzere sistemin genel performansı düşüyor.

Windows 11’de yüksek bellek kullanmasından Evrak Gezgini’nin bu yeni sürümünün sorumlu olduğu görülüyor. vazife yöneticisinde “explorer.exe” olarak listelenen süreç, aygıtın işlemcisini daima kullanmanın yanı sıra %70-99 oranında kaynak artışına niye oluyor.

Güncelleme Yolda

Windows 11’in yüksek bellek kullanmasıyla ilgili sorunlar, geçtiğimiz ay Windows Insider programındaki kullanıcılar tarafınca Microsoft’a bildirilmişti. Görünüşe bakılırsa bu raporlar göz arkası edildi yahut yeni işletim sistemi bu sıkıntıyla birlikte piyasaya sürüldü.

Geri Bildirim Merkezi’nde yayınlanan bir gönderiyle bir arada Microsoft, “Dosya Gezgini’ni kullanırken sızıntılara niye olan birkaç sorunu azaltmak için Build 22454‘te değişiklikler yaptıklarını” bildirdi.

Dev Channel kullanıcıları şu anda çeşitli testler yapıyor ve Microsoft’un yaptığı düzeltmeler yakında yeni bir güncellemeyle tüm kullanıcılara sunulacak.