Windows 11 ve 11 SE içindeki Fark Ne?

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Haziran ayında çıkılan seyahatten bu yana kendisini yenilemeye devam eden Windows 11, yakın süreçte kararlı sürüme de kavuşmuştu. Şimdiyse education (eğitim) odaklı çalışan SE sürümü yayınlandı. Pekala ortalarında ne fark var? Aşağıdaki tabloda koyu renkle yazılanlar alt başlıkları, koyu olmayanlar ise özelliklerin hangi Windows sürümünde olduğunu tabir ediyor. “-” işareti olan kısımlarda ise özelliğin olmadığını açıklıyor.

Windows 11Windows 11 SE
Herkes için tasarlanmış eğitim tecrübesiHerkes için tasarlanmış eğitim tecrübesi
Bulut tarafınca desteklenen çevrimiçi ve çevrimdışı üretkenlikBulut tarafınca desteklenen çevrimiçi ve çevrimdışı üretkenlik
Dokunmatik ekran ve sesle yazma ile güzelleştirilmiş erişilebilirlikDokunmatik ekran ve sesle yazma ile güzelleştirilmiş erişilebilirlik
Dağıtımı sıradan, yönetilebilir ve inançlı hale getirin Dağıtımı sıradan, yönetilebilir ve inançlı hale getirin
Intune ve Azure Active Directory tarafınca desteklenen bulut öncelikli aygıt idaresi Intune ve Azure Active Directory tarafınca desteklenen bulut öncelikli aygıt idaresi
Sırf Eğitim için Intune aracılığıyla yönetilen bulut
Tüm Windows uygulamalarını çalıştırır (UWP, PWA ve Win32)
Düşük maliyetli aygıtlar için optimize edilmiş performans Düşük maliyetli aygıtlar için optimize edilmiş performans
Eğitim için ayarlanmış Windows’un hayli taraflılığı ile sıradanleştirilmiş Kullanıcı Tecrübesi (UX) Eğitim için ayarlanmış Windows’un epeyce taraflılığı ile sıradanleştirilmiş Kullanıcı Tecrübesi (UX)
Ön plan uygulama dayanağı Ön plan uygulama dayanağı
128 GB depolamaya yahut → 8 GB belleğe yahut daha yüksek performanslı CPU’ya sahip aygıtlar
Windows 10’dan yükseltme Windows 10’dan yükseltme
Yükseltilebilir

Siz Windows 11 SE hakkında ne düşünüyorsunuz?