Windows 11 Resmi Olarak Birinci Kuşak AMD Ryzen İşlemcileri Desteklemiyor

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Windows 11 işletim sistemi birinci kuşak AMD Ryzen işlemcileri açıkça desteklemiyor. Öte yandan, Coffee Lake neslindilk evvel yapılmış rastgele bir Intel işlemci için de takviye sunulmadığını belirtelim. Yani Ryzen 1000 serisi yahut 7. kuşak Kaby Lake serisinden (ve altındaki nesiller) hiç bir işlemci Windows 11 için takviyeye sahip değil.

Windows 11 için desteklenen Intel ve AMD işlemcilerin listesi uzun fakat maalesef detaylı değil. bir daha de bahsi geçen yongaların yeni işletim sistemini çalıştırmanıza müsaade vermeyeceği manasına gelmiyor. Yani, Windows 11’i yükleyememek ile yüklemenin tavsiye edilmemesi içinde bir fark bulunuyor. Microsoft’un Windows 11 uyumluluk kılavuzunda bu “sert zemin” ve “yumuşak zemin” olarak isimlendirilmiş.

Öteki taraftan, önemli derecede kuvvetli donanımlara sahip PC oyuncularına, makinelerinin Microsoft’un yeni kuşak işletim sistemini çalıştırma bakılırsavine uygun olmadığını söyleyen bir Windows 11 Uyumluluk Uygulaması da bulunuyor. Burada dört yıldan daha uzun bir süre evvel piyasaya sürülmemiş rastgele bir işlemciyi kaçırmış üzere görünen uzun bir desteklenen işlemci listesine ile karşı karşıyayız.

Desteklenen işlemci kuşak listeleri için Microsoft’un uyumluluk kılavuzunda şunlar söyleniyor:

“Windows 11 için yeni en az donanım ihtiyaçları var. Windows 11’i çalıştırmak için aygıtların aşağıdaki özellikleri karşılaması gerekir. Sert yeri karşılamayan aygıtlar Windows 11’e yükseltilemez ve yumuşak yeri karşılayan aygıtlar bir yükseltmenin tavsiye edilmediğine dair bildirim alacaklar.”

Sert yer

• CPU: Çekirdek >= 2 ve Sürat >= 1 GHz
  • Sistem Belleği: TotalPhysicalRam >= 4 GB
  • Depolama: 64 GB
  • Güvenlik: TPM Sürümü >= 1.2 ve SecureBootCapable = True
  • Smode: Smode false yahut Smode true ve C_ossku (0x65, 0x64, 0x63, 0x6D, 0x6F, 0x73, 0x74, 0x71)
Yumuşak Taban

• Güvenlik: TPMVersion >= 2.0
  • CPU Kuşağı
Bunlara bakıldığında Windows 11’i birinci jenerasyon Ryzen bilgisayarınıza yükleyebileceğinizi söyleyebiliriz.