Windows 11, Performans İyileştirmeleri İle Geliyor

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Microsoft, 24 Haziran’da Windows’un yeni sürümü Windows 11’i tanıtmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde, işletim sisteminin geliştirici beta versiyonu sızdırılmıştı. Sızdırılan işletim sisteminde incelemeler yapan YouTuber Ben Anonymous, Windows 10’a göre büyük performans iyileştirmelerinden bahsetmekte. Lakin YouTuber, geliştirici beta versiyonunda değil, resmi bir sürümde incelemeler yaptığını sav ediyor. Hatta, geliştirici beta sürümünde olmayan birtakım özellikleri de bizlere göstermekte.

YouTuber’ın kullandığı dizüstü bilgisayar, Intel Core i7-10875H ve NVIDIA GeForce RTX 2070 Üstün barındırıyor. Ben Anonymous birinci vakit içinderda, yeni işletim sisteminin boot mühletini bizlere yansıtmış. Windows 10 sürümünde 16 saniye olan müddet, yeni işletim sisteminde 13 saniyeye düşüyor. Bu da çabucak hemen başlangıçta Windows 11’in performansı için güzel bir işaret.

YouTuber sonrasındasında, Windows 10 ve Windows 11’de başka farklı üç boyutlu Mark testleri gerçekleştirmiş. Windows 10’un Time Spy’da aldığı puan 6872 iken, Windows 11 tıpkı testi 7613 puan ile tamamlıyor. Detaylı olarak bakacak olursak, GPU puanını göz önüne aldığımızda, Windows 11’in yükselişte olduğunu gorebiliyoruz. Windows 10’da 6927 olan puan, yeni sürümde 7426’ya yükselmiş. Ayrıyeten, CPU puanında da birebir eğilimle karşılaşıyoruz. Windows 10’da 6573 olan puan, yeni sürümde 8886’ya yükselmiş.

Ben Anonymous’un uyguladığı testlerden biri de CrystalDiskMark üzerinde yaptığı depolama suratı testi. Yeni sürüm, bu testin kararında da halefinden daha yeterli bir sonuç almasıyla dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra, Geekbench testinde tek ve oldukcalu çekirdek performansı da Windows 11’de yükselişte. Windows 10’da 1138 olan tek çekirdek performans kararı, Windows 11’de 1251’e yükselmiş. Çoklu çekirdek puanı ise eski sürümde 6284 puan olarak ölçülürken, yeni sürümde 7444 kararına ulaşılmış. Bu niçinle, çekirdek performansları konusunda da kıymetli bir artış olduğunu söyleyebiliriz.

Testleri gerçekleştiren YouTuber, testler sırasında fanların denetimini sağlayabileceği bütün yazılımları kaldırarak denetimi büsbütün işletim sistemine bırakmış. İşletim sistemi, testler sırasında fanları büsbütün farklı çalıştırıyor. Bildiğimiz üzere, CPU ve GPU ne kadar soğuk kalırsa performans da o kadar yeterli olur. Lakin, sıcaklıklar bunu yansıtmıyor. Bilhassa üç boyutlu Mark çalıştırıldığında CPU ve GPU’nun daha sıcak çalıştığını fakat fanların daha yüksek sesle ve daha dengeli çalıştığını bakılırsabiliyoruz.

Son olarak, Windows 11 resmi olarak duyurulduğunda, fazlaca daha fazla performans testinin yapılacağını ve mevzuyla ilgili fazlaca daha net bilgi sahibi olabileceğimizi belirtelim.