24 Haziran’da resmi olarak duyurulan ve Ekim ayı içerisinde çıkış yapması beklenen Windows 11 işletim sisteminin resmi olmayan birinci aracı da çıktı. “ThisIsWin11” ismi verilen bu araç, işletim sisteminin çoğu ayarını tek bir uygulama üzerinden değiştirme imkanı sunuyor. Her bir ayarı denetim paneli, ayarlar uygulaması ya da öbür araçlar üzerinden aramak yerine, bu araç yardımıyla kolay bir biçimde değiştirebiliyorsunuz. Microsoft Teams‘i ya da PowerThrottling‘i devre dışı bırakmak, görsel efektleri ayarlamak ve tüm işletim sistemini karanlık moda almak üzere değişiklikleri, ThisIsWin11 aracı üzerinden yapabiliyorsunuz.
Tom’s Hardware’in paylaştığı habere nazaran, bu araç, sıradan ayar değiştirme işlerinden çok daha fazlasını da yapabiliyor. ThisIsWin11, kullanıcılara işletim sistemiyle ilgili bir eğitim veriyor ve hangi uygulamaların öncesinden yüklenmiş olarak geldiğini, hangilerinin ise evvelinde yüklenmediğini belirtiyor.
Bu uygulamayla bir arada gelen 5 farklı modül var ve bu modüller, uygulamanın GitHub sayfasında şöyle tanımlanmış:
Tom’s Hardware’in paylaştığı habere nazaran, bu araç, sıradan ayar değiştirme işlerinden çok daha fazlasını da yapabiliyor. ThisIsWin11, kullanıcılara işletim sistemiyle ilgili bir eğitim veriyor ve hangi uygulamaların öncesinden yüklenmiş olarak geldiğini, hangilerinin ise evvelinde yüklenmediğini belirtiyor.
Bu uygulamayla bir arada gelen 5 farklı modül var ve bu modüller, uygulamanın GitHub sayfasında şöyle tanımlanmış:
- Presenter: Başlangıç ekranı, yeni Windows 11 işletim sistemine ait fotoğraflı bir tanıtım aracılığıyla size rehberlik ediyor ve onu süratli bir biçimde yapılandırmanıza imkan tanıyor.
- PumpedApp: Bu modül, öteki şeylerin yanı sıra Windows 11 yapılandırmasını denetim etmenize ve optimize etmenize imkan tanıyor.
- Kickassbloat: Kickassbloat modülü, önce yüklenmiş olarak gelen Windows 11 uygulamalarını kaldırmanıza yardımcı oluyor.
- Packages: Bu modül, rastgele bir uygulamayı süratli bir biçimde yüklemenizi sağlıyor.
- PowerClicks: PowerClicks, PowerShell ve topluluk komutlarına dayalı olarak birkaç Windows 11 bakılırsavini otomatikleştirmenize imkan sağlıyor.