Windows 11 Home Heyetimi İçin İnternet Kontağı Zarurî Olacak

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Windows 11 işletim sistemi resmi olarak tanıtıldı. Yeni Windows’un tanıtılmasının akabinde işletim sistemiyle ilgili kimi ayrıntılar da kullanıcılarla paylaşılmaya başlandı. Paylaşılan bu ayrıntılardan biri de Windows 11 Home suramı ile ilgili.

Windows 11’in resmi internet sayfası üzerinde yer alan bilgilere nazaran, Microsoft’un Windows 11 Home suramı için bir Microsoft hesabını ve internet temasını mecburî hale getirdiğini görüyoruz. Bunun haricinde işletim sisteminin öteki sürümlerinde suram esnasında internet kontağının zarurî olup olmadığı hakkında rastgele bir bilgi verilmiyor. Lakin, bu durumun yalnızca Windows 11 Home sürümünde olacağı düşünülüyor.

Microsoft, ayrıyeten 24 Haziran’daki aktiflikte Windows 10’dan Windows 11’e geçişin fiyatsız olacağını da deklare etti. Yazılım devinin açıklamasına bakılırsa yeni Windows sürümü belli Windows 10 lisansı sahiplerine fiyatsız olarak dağıtılacak. özetlemek gerekirsesı mevcut Windows 10 lisansı olan kullanıcılar Windows 11’e fiyatsız olarak geçiş yapabilecekler.

İşlemci:1 gigahertz (GHz) yahut daha süratli, 2 yahut daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
RAM:4 gigabayt (GB)
Depolama:64 GB yahut daha büyük depolama aygıtı
Sistem üretici yazılımı:UEFI, İnançlı Önyükleme özellikli
TPM:Muteber Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı:WDDM 2.0 şoförüyle DirectX 12 yahut üzeri ile uyumlu
Ekran:Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet ilişkisi ve Microsoft hesapları:Windows 11 Home sürümünde, birinci kullanımda aygıt kurulumunu tamamlamak için internet ilişkisi ve bir Microsoft hesabı gerekir.
Windows 11 Home’da bir aygıtı S modundan çıkarmak için de internet teması gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve birtakım özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet irtibatı gerekir.