WhatsApp Son Görülme Durumu Kimi Bireylerden Saklanabilecek

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Birden fazla iletileşme hizmeti, Son Görülme görünürlüğünü açmanıza yahut kapatmanıza müsaade veriyor lakin WhatsApp, kullanıcılara onu kimlerin nazaranbileceği ve kimlerin goremediği konusunda daha yeterli denetim sağlamanın bir yolunu düşünüyor üzere gözüküyor.

WhatsApp, yıllardır kullanıcıların Son Görülme durumlarını kimlerin gorebileceğini daha genel bir biçimde denetim etmelerine müsaade veriyor. Profil ve Hakkında ayrıntılarının yanı sıra, kullanıcılar sadece her insanın Son Görülme durumunu görmesine müsaade verme, kimsenin görmemesine müsaade verme yahut ayrıntıları sırf Şahısların görmesine müsaade verme içinde seçim yapılması mümkün. Bunlar haricinde ise kullanıcılara diğer bir denetim sunulmazken WABetaInfo yakın gelecekte bunun değişeceğine dair ipuçları gördü.

Buna nazaran WhatsApp, bu üç eski seçeneğe ek olarak yeni bir “Kişilerim Hariç…” seçeneğine sahip olacak. Bu özellik sıradan görünüyor ve bireyleriniz içinde bir cins kara listeye sahip olmanızı sağlıyor. Kişi listenizdeki herkes bu listeye ekledikleriniz haricinde Son Görülme durumunuzu bakılırsabilecek.

Bu seçenek muhakkak şahıslardan “gizlemek” istediğiniz lakin öteki herkesten istemediğiniz vakit içinderda kullanışlı olabilir. Alışılmış ki bu seçenek hala öbürleri üzere çalışıyor ve kendi durumunuzu gizlemeyi seçtiğiniz şahısların Son Görülme durumunu goremeyeceksiniz. Görünüşe göre bu yeni saklılık özelliği, Profil Fotoğrafları ve Biyografinin görünürlüğünü denetim etmek için de mevcut olacak.

Özelliğin hala geliştirilme kademesinde olduğu bildirildiği için ne vakit kullanıma sunulacağına dair rastgele bir ipucu mevcut değil.

Bu ortada iOS’tan Samsung telefonlara WhatsApp transferinin artık mümkün olduğunu da belirtelim.