WhatsApp Çoklu Aygıt Takviyesi Beta Kullanıcılarına Sunuldu

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
WhatsApp kullanıcılarının en hayli talep ettiği özelliklerden biri olan oldukcalu aygıt takviyesi nihayet gerçek oluyor. Uygulama, geçtiğimiz yıldan itibaren çoklu aygıt takviyesi hakkında ipuçları bırakıyordu. Bu doğrultuda geçtiğimiz ay, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, oldukçalu aygıt takviyesinin önümüzdeki aylarda herkes için kullanıma sunulacağını belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bilgiler ise oldukçalu aygıt dayanağının beta kullanıcılara sunulması için çalışmaların yürütüldüğü istikametindeydi. Şirket artık, kelam verildiği üzere kimi WhatsApp beta kullanıcıları için aygıtlar ortası tecrübesi kullanıma sunuyor.

Facebook, geçtiğimiz gün WhatsApp beta kullanıcıları için sonlu oldukçalu aygıt dayanağını duyurdu. Çoklu aygıt takviyesi ile, WhatsApp’ı birebir anda birden çok aygıtta çalıştırmak artık mümkün olacak. Birebir WhatsApp hesabı dört adede kadar telefon harici aygıtta çalıştırılabilecek. Daha açık olmak gerekirse, birebir WhatsApp hesabını birden çok telefonda kullanamıyorsunuz. Fakat tıpkı hesabı Web ve Masaüstü’nde tıpkı anda kullanabileceksiniz.


WhatsApp kullanıcıları, şu anda bir PC tarayıcısından ve telefondan iletileşmeye tıpkı anda erişebilmekte. Lakin, WhatsApp Web’in kullanılması için telefonun her vakit internete bağlı olması gerekiyor. Bu da internet kontağının olmadığı bir yerde ve telefonun şarjı bittiğinde WhatsApp Web’in kullanılamayacağı manasına geliyor. Yeni oldukcalu aygıt özelliği ile her bir yardımcı aygıt, bağımsız olarak WhatsApp hesabına bağlanabilecek. Şirket, sohbetleri, kişi isimlerini, sohbet arşivlerini, yıldızlı bildirileri vb. aygıtlar içinde senkronize ederken, uçtan uca şifrelemenin tehlikeye girmesine pürüz olmak için yeni bir mimari geliştirdiklerini de belirtmekte.

WhatsApp’ı birden çok aygıtta kullanabilmek için, telefon harici aygıtların bir QR kodu taranarak bağlanması gerekecek. WhatsApp ayrıyeten, uyumlu aygıtlarda ekstra bir inançlı katmanı olarak biyometrik kimlik doğrulamayı da gerekli kılacak. Kullanıcılar, uygulama ortasında WhatsApp hesaplarına bağlı tüm aygıtları bakılırsabilecekler. bununla birlikte, bu aygıtların en son ne vakit kullanıldıklarını da gorebilecek ve uzaktan oturumu kapatabilecekler.

Son olarak oldukçalu aygıt takviyesinin en son WhatsApp Beta güncellemesiyle kullanıma sunulduğunu belirtelim. Kararlı sürümün ne vakit sunulacağı ile ilgili ise çabucak hemen bir bilgi bulunmuyor.