Verbatim ve Microban, Anti-Mikrobiyal USB Bellek Geliştiriyor

ItalioBrot

Global Mod
Global Mod
Dünyayı tesiri altına alan Covid-19 salgınının neredeyse ikincisi yılına girmek üzereyken firmalar bu vakitte gelecek salgınlara karşı daha kolay çaba edebilmek için çok inovatif eserler geliştiriyor. Bu firmalardan biri de dijital depolama dalının dev isimlerinden olan Verbatim.

USB bellekler yahut başka ismiyle flash bellekler, birfazlaca kişi için erişilebilir derecede uygun taşınabilir depolama üniteleri. Portatif olmaları niçiniyle de sıkça elden ele taşıyoruz, diğerlerine veriyoruz ve alıyoruz. Bu da haliyle hijyen açısından bakıldığında pek güzel değil. Diğerinin elindeki mikrop, salgın virüsü flash bellek aracılığıyla dokunan bizlere dezenfekte etmediğimiz sürece geçebiliyor. Ufak bir bez ve dezenfektan sayesinde mikropları öldürmüş olsak bile bunu daima yapmak neredeyse imkansız.

Verbatim bunun için antimikrobiyal eserler geliştiren Microban ile iştirak kurdu. Microban’ın anti-mikrop teknolojilerini Verbatim USB’lere ekleyerek mikrobiyal canlıların hayat gösteremeyeceği biçimde plastikler/metaller geliştirildi. Üstelik bu teknoloji belli bir süre daha sonra geçecek biçimde değil. Yani flash belleğinizi kullandığınız sürece antimikrobiyal bir bellek kullanmış olacaksınız.

Verbatim antimikrobiyal USB belleklerini önümüzdeki yakın vakit içerisinde üretmeye başlamayı planlıyor. Bu değişen teknolojinin bütün eserler için geçerli olup olmayacağı ise bilinmiyor.